vrida steg till en rullstolsramp

Det första som måste förstås om en rullstolsramp är att det finns en federal krav på hur mycket lutning rampen tillåts ha. I de flesta fall kommer detta krav då att konvertera steg direkt till en rullstolsramp. Å andra sidan kan de befintliga stegen införlivas i rampen konstruktion, vilket sparar en imponerande mängd pengar och material. För att göra detta, förlänga bildar väggar minst 2 inches förbi kanten av de befintliga steg och bygga ut formerna utan att ändra stegen alls.

Americans with Disabilities Act skapades för att hjälpa människor med fysiska funktionshinder får tillgång till hushåll och företag. En aspekt av denna lagstiftning var att sätta en standard lutning för rullstolsramper av en tum falla för varje 12 inches längd. Som en snabb exempel, om toppen av landningen kommer att vara 12 inches ovanför trottoaren eller uppfart, då rampen måste vara minst 12 fot lång. Det är okej att använda en längre ramp, men en fot för varje tum är den minsta tillåtna enligt lag.

Americans with Disabilities Act

Ett av de enklaste typerna av rullstolsramp är en rak ramp, som sträcker sig antingen direkt ut från landning, eller löper parallellt till bostaden i en rak linje. Raka ramper är enklast att lägga ut, men ofta undvikas eftersom de använder en enorm mängd varvet utrymme.

Typ 1: Raka Ramper

Switchrullstolsramper använda två eller flera korta ramper, var och en fördubbling tillbaka parallellt med tidigare. Denna sicksackmönster använder minsta möjliga utrymme, men är den mest komplicerade av de tre att lägga ut.

Typ 2: Switch Ramper

När det är möjligt, L-formade ramperna är lättast att lägga ut, och tar liten, om någon, ytterligare utrymme till vad som redan skulle krävas för en trottoar. Typiskt sträcker sig en L-formad ramp längs sidan av bostaden, vänder ett hörn, och fortsätter nedåt till enheten eller trottoaren.

Typ 3: L-formad Ramper

När man bygger formerna för rampen, platsen bildar insatser inte mer än var 3 fot. Vissa experter kommer att säga att varje 4 fot är tillräcklig, och detta är sant för de senaste 8 inches eller så av hösten, men den djupare formen blir bör oftare insatserna placeras. Om rampen kommer att vara mer än 18 inches på det högsta nivå, då insatserna ska placeras ännu närmare, på omkring 2 fot isär.

Bildar Ramp

Precis som AWDA stipulerar hur mycket falla rampen kan ha, har det också regler om att hälla betong för rampen. Enligt lag måste den plats där betongramp går samman med uppfarten eller trottoaren har en godkänd halkskydd konsistens, och måste avsluta nivå med den befintliga ytan. Texturen måste sträcka minst 4 fot upp rampen, och resten av rampen ska vara klar till en svept yta. Rullstolsramper bör aldrig ha en slät eller blank finish.

Att tänka på hälla Betongramper