typer av vattenskador som husägare försäkring täcker

Försäkring för att täcka vattenskador omfattar vissa saker och inte tillåta andra. Som husägare, är det viktigt att förstå hur husägare försäkring fungerar och vad din försäkring täcker. Här är några typer av vattenskador som hemförsäkring täcker vanligtvis.

Under vintern, frysta ledningar är ett allvarligt problem för många husägare. När ett rör fryser och spricker kan vatten eventuellt spridas över hela ditt hem och orsaka en hel del skada. Husägare försäkring bör täcka denna händelse. De kommer att betala för att få vattenskador rengöras och repareras.

frysta Pipes

Ibland kommer en husägare gör ett misstag och orsaka något till över flödet. Till exempel kan du av misstag lämna sink igång för att diska. Vatten kan rinna över diskbänken och skada golvet. Om du har laminatgolv, kan en sådan skada kräver att du byta ut golv. Merparten av tiden, kommer hemförsäkring täcker skadorna för dig. Om detta blir en vanligt förekommande, kan de inte tillåta det.

Överflöde

Många hem upplever skada till följd av avlopp vatten in i huset. Du kanske har en igensatt avlopp linje och inte vet det. När det händer, kan avlopp vatten komma tillbaka genom ledningarna och översvämma ditt hus. Det kan vara en mycket rörig och dyr situation att städa upp, men bör ditt försäkringsbolag täcker skadorna för dig. Ett anmärkningsvärt undantag från denna regel är om en trädrot växer genom ett rör utanför huset.

avlopp vatten

Ett annat problem som många husägare erfarenhet är när en vattenlinje bakom en apparat raster. Till exempel kan vattenledningen till ismaskinen i ditt kylskåp eller tvättmaskinen sönder. Kylskåps vatten linjer är ökända för att utveckla mycket små hål som tillåter stora mängder vatten att läcka. När det händer, kommer din försäkring troligen betala för skadorna.

Appliance vattenledningarna

Om en dålig storm kommer igenom, kan det potentiellt skada ditt tak. När det händer, kan ett hål i taket bildas som tillåter vatten att komma in. När regnet kommer genom taket, kan det orsaka betydande skador på ditt hem. Det kommer sannolikt att skada taket och det kan droppa innanför murarna. När den når golvet, kommer det också skada golven. Stormskador är en annan situation som täcks av de flesta husägare försäkringar.

stormskador

Husägare har också varit kända för att orsaka stora utsläpp i sina hem. Till exempel, om du spiller ett akvarium eller en stor hink med vatten på golvet, kan det orsaka skador. Försäkringsbolaget kommer att täcka de flesta sådana olyckor.

spill