typer av varmvattenberedare

Välja från olika typer av varmvattenberedare som kan vara en förvirrande knepig om du inte är medveten om alla valmöjligheter. Här är en användbar fördelning av möjligheterna.

Gas varmvattenberedare är populära på grund av deras snabba återhämtning tid och att de kan vara mer ekonomiskt att köra än, elektriska värmare. Även om en lite dyrare än el, kan energibesparingar gör dem klokt ekonomiskt val. Det bästa valet i en gasvärmare är en som har en elektronisk tändning som automatiskt tänder brännarna utan att behöva hålla en stående pilot ljus.

Gas

En oljeeldade varmvattenberedare erbjuder liknande snabb återhämtning gånger gas enheter. Tyvärr, olje enheter behöver mycket mer underhåll än gas eller elektriska enheter. En fördel jämfört med gas är elimineringen av en pilot ljus eftersom en oljeenhet, brännaren tänds automatiskt när varmvattenberedaren termostaten känner vattnet nedanför önskad inställning.

Olja

Elektriska värmare är den mest populära, billigaste och enklaste att installera. Men kostnaden driva en kilowatt ström fortsätter att öka varje år och är nu dyrare att driva än gas eller olja.

Elektrisk

Tankless varmvattensystem kan drivas med gas eller el men inte kräver en lagringsenhet eller solbränna, därav termen “tankless”. I stället är varmvatten tillhandahålls på begäran när en kran öppnas. Vatten är “omedelbart” uppvärmd och levereras.

Tankless