typer av perenna begonia

Begonia kan hittas i över 1500 sorter runt om i världen. Några av de vanligaste sorterna diskuteras här.

Ovanligt bland begonia, sockerrör berodde typ växa lång och direkt från basen av anläggningen. I utseende stjälkarna är mer som en gräs än en typisk blommande växt.

Cane Stemmed

Det är en mycket framgångsrik typ av begonia som växer som en vinstock över befintliga träd och växter. Används ofta i amplar eller prydnads inställningar, ger detta begonia massor av rosa eller vita blommor.

Klättrande

Uppskattad för sina blad i stället för sina blommor, Rex begonia behöver noggrann skötsel och kommer bara att växa inom snäva intervall av fukt och temperatur.

rex Begonias

Tuberös begonia kan producera mycket stora blommor och är att producera knölar för att lagra mat för de följande åren. Knölarna är inte frostfritt behöver så skyddas i hårda vinterklimat.

tuberös Begonias

Buske begonia har en mängd olika bladverk-typer och kan växa till stora storlekar. De är särskilt användbara för att tillhandahålla låga underhållsområden tätt lövverk. Vissa buske begonia blomma hela året.

buskar

Semperfloren begonia är troligen den vanligaste av alla typer. Deras året runt blommande och vaxartad blad gör dem till en mycket attraktiv anläggning.

Semperfloren