topp 3 våning ljudisolering alternativ

Nedan hittar du en genomgång av dina alternativ när det gäller golv ljudisolering. Oavsett om du är besväras av luftburna ljud som talar eller ljudet av en tv eller du hör slagljud såsom vibrationer eller fotspår, att behöva ta itu med en bullrig golv kan vara frustrerande. Det finns flera alternativ som du kommer att ha för att hantera detta problem, och du kan läsa om dem nedan.

En av de nyaste produkterna ut på marknaden kallas massa lastade vinyl (MLV). Mass lastade vinyl har förmågan att blockera ut den stora majoriteten av luftburet buller, men det är mycket mindre effektiv på att hantera slagljud. Om problemet är med luftburna ljud, därför kan massa lastade vinyl vara en bra lösning.

Mass Loaded Vinyl

Den överlägset mest populärt val för golv ljudisolering är Impact Barrier mattunderlägg. Impact Barrier är en tät återvunnet produkt gummi som gör ett bra jobb med att avbryta ut både effekt och luftburna ljud. Impact Barrier kommer i fyra fot med 8 fot brickor som är relativt lätt att skära med en mattkniv för att passa runt hörn och outcroppings. Varje enskild ark av Impact Barrier kostar ca $ 100, så om du täcker en stor golvyta detta kan vara en något dyr alternativ.

Impact Barrier Underlay

För detta och alla andra alternativ, måste du ta bort din matta för att få tillgång till underlaget, så bara vara medvetna om detta. När du har tagit bort din matta, måste du lägga Impact Barrier över golvet med kakel sida vid sida, med början i ett hörn och eliminera eventuella mellanrum mellan dem. När du har lagt alla Impact Barrier kakel, använd tejp för att täcka sömmarna och fästa plattorna tillsammans. Ofta är Impact Barrier används i mer än ett skikt för att säkerställa att golvet är helt ljudisolerade. Impact Barrier är ungefär 1/4-tums tjock, så även två skikt kommer inte att resultera i en drastisk ökning i golvhöjd. Om du använder mer än ett lager, se till att sprida sömmarna för att se till att det inte finns några strukturellt svaga fläckar på golvet. Sedan, när du har täckt golvet till din belåtenhet, byta ut mattan noggrant och säkra den. Du bör nu ha en effektivt ljudisolerade golv.

Impactless

Impactless är en återvunnen gummiprodukt ungefär som Impact Barrier. Det är inte riktigt lika effektiva på att blockera ut alla ljud som Impact Barrier, men den främsta attraktionen i Impactless underlag är priset och enkel installation. I stället för att komma förpackade som individuella kvadratiska plattor, kommer Impactless i en stor rulle som helt enkelt kan rullas över din golvyta. Impactless är också lättare och mindre tät, vilket är vad som leder till en minskning i pris. Om du försöker att ljudisolerade golv på en budget, kan Impactless vara ett utmärkt val.