tips för att reparera en hemmabio subwoofer

Har du problem med din hemmabio subwoofer? Misströsta inte. I en värld av elektronik även den bästa utrustningen kommer plötsligt sluta fungera eller inte imponera. Om ditt hemmabio subwoofer är problematiskt eller slutar fungera det finns saker du kan göra för att kolla upp det. Se till att du har din tillverkarens bruksanvisning med dig. Det kommer att finnas goda felsökningstips inuti som kommer att hjälpa dig genom processen.

Eftersom en subwoofer är en del av en elektrisk mekanism är det viktigt att du kontrollerar att datorn är frånkopplad från eluttaget innan du utför någon demontering av subwoofern. Du kan skada din utrustning om du knorra i det medan det fortfarande är kopplad till uttaget, att inte tala om större problem med electrocuting själv. Säkerheten är alltid det bästa alternativet.

Innan du börjar Felsökning

Leta upp och granska felsökningsguide som kan hittas i bruksanvisningen som följde med ditt hemmabiosystem. Detta är ett bra ställe att börja när du vill veta hur man kontrollerar de delar av ditt hemmabiosystem. Kontrollera att subwoofern fortfarande sitter i ordentligt rätt komponenter, att ingen av trådarna har dras loss. Kontrollera kablar och se till att de inte har krusade eller klämd. Detta kan leda till att kablarna inne att bryta och inte sända signalen till utgången. Om du inte hittar en kabel kan klämmas försöka ersätta den och sedan ansluta din ljudanläggning i och kontrollera subwoofer.

Felsökning Manual och Snabba åtgärder

Många gånger fix är så enkelt som att koppla in den. Elektricitet är rörelse och medan vibrationerna kan vara liten, med tids kablar kan lossna. Kontrollera för att se om vibrationer eller basnivån på subwoofern inställningar är otroligt hög. Stora mängder reverb kan orsaka distortion till ljudet och kan även blåsa ut högtalaren. Om du bara upplever viss snedvridning eller statisk när du använder subwoofern, prova att ställa in basnivån på högtalarlådan till en lägre nivå tills du förlorar surrande ljud.

Vibrationer och Reverb

Om du upptäcker att det finns absolut inget ljud kommer från din subwoofer kontrollera sedan inställningarna på mottagaren. Om högtalarstorleken är inställd fel då subwoofern och ljudsystemet inte är korrekt att tala med varandra, vilket gör att subwoofern inte svara. Om du tycker att högtalarstorleken är för stor, försök att byta till en mindre storlek och test för att se om det löser dina subwoofer problem.

Inget ljud från Subwoofer

När du har gjort allt felsökningen du ska göra, kontrollera att kablarna är anslutna på rätt sätt, och sedan koppla in stereo tillbaka och slå volymen och EQ hela vägen ner. Slå på stereon och gradvis och långsamt vrida upp volymen och basen EQ och se om du har hittat problemet. Spela musik med mycket bas för att verifiera subwoofern arbetar.

Testa några felsökningssteg