tips för att återställa svärtade ceder skaka sidospår

Ceder skaka sidospår anses vara en av de mer hållbara hem sidospår material. Vissa hem ägare tror att det också vara en av de mer attraktiva. Men till skillnad från andra sidospår material som används på bostäder kan ceder skakar vända mörkt och kan bli oattraktiv och ful, efter tid. Detta kan vara särskilt sant i delar av landet där fukt och fukt och mögel är mer utbrett. Men detta material erbjuder också en klar fördel: med rätt rengöringsmaterial och information i dessa mörka fläckar kan enkelt och snabbt tas bort.

Smuts skall avlägsnas från ceder skaka sidospår innan du försöker ta bort svarta fläckar från mögel. En metod som brukar fungera framgångsrikt är att använda en trä rengöringsmedel. Normalt är dessa produkter fungerar bättre när de används i enlighet med anvisningarna som finns på produktens behållare. Den bästa appliceringsmetoden är att använda en rulle eller spruta för att applicera den renare, sedan ge det 15 minuter till en halvtimme för att suga. Använd sedan en hård borste för att lossa eventuella rest smuts och skölj med en slang.

Tips 1 – Rengöring smuts

Mögel och tannin fläckar är ofta orsakerna till mörka fläckar på ceder skakar. Men inte alltid. En metod som används för att bestämma om fläckarna är från dessa två villkor är att behandla dem med lösning av blekmedel (1 del) späddes med vatten (9 delar). Efter bleklösningen anbringas och och den mörka fläcken skrubbas med en borste och sedan sköljas bort, kommer den mörka mögel fläcken normalt försvinner nästan på en gång.

Tips 2 – Ta bort Mögel

Tannin fläckar, i motsats till mögel fläckar som kommer från yttre faktorer, kommer naturligt från tannin som är inne i cederträ. Under mer naturliga förhållanden, närvaro av tannin i ett träd skyddar trädet. Men i cederträ skakar det har effekten av mörkare deras yta. Att behandla detta tillstånd, kan den tannin neutraliseras genom att applicera en lösning av trä vitmedel som innehåller oxalsyra. Denna lösning appliceras på fläckar på ceder skaka ytterväggar, tillåts sedan att torka (ungefär en halvtimme).

Tips 3 – Ta bort Tannin Fläckar

Mörka fläckar på ceder produkter såsom skaka sidospår kan ibland göras med olja eller fett som samlar smuts och snart blir mörkt. Dessa mörka fläckar kan tas bort genom att torka bort överflödigt fett, därefter upplösning fläcken. Att avlägsna kvarvarande fett eller olja, en lösning som består av lika delar varmt vatten och vit vinäger, när den appliceras upprepade gånger med en svamp fungerar ofta.

Tips 4 – Ta bort fettfläckar

Svart mögel kan skapa mörka fläckar på ytan av ytterväggar, men ofta mögeltillväxt inte är begränsad till ytareor. Vid misstanke om svartmögel, bör inspekteras av en mögel inspektör som är certifierad. Om han inte kan upptäcka mögel i din yttervägg men bekräftar att den mörka fläcken är svart mögel, bör formen tas bort på en gång. Det kan sannolikt dödas genom anbringande av en lösning av klorblekmedel (1 del) och vatten (4 delar).

Tips 5 – Ta bort svartmögel