omplantering dina palsternacka

Om du bor i ett klimat med hårda vintrar, börjar dina palsternacka inomhus och sedan transplantera kommer att avsevärt förbättra dina chanser att lyckas palsternacka tillväxt i tid för en senhösten skörd. Följ dessa tips nedan för att gro och transplantera dina palsternacka med en hög andel av framgång.

Starta Frön Tidig

Starta Frön Tidig

Förbered palsternacka frön för groning cirka fyra veckor innan du vill att transplantera dem utomhus till trädgården. Inrätta en planterings station med en stor bricka flera papprör, som de från toalettpapper och kommersiell trädgårdsplanteringsjord. Använd planteringsjord som inte har någon torv som palsternacka föredrar ett lågt pH odlingsmedium. Sätt några frön i varje papprör sedan plantera dessa strax under nivån för jord i facket. Vatten väl vid plantering, och hålla jorden fuktig hela grobarhet perioden.

Tunna ut plantorna

Tunna ut plantorna

Testa Jord för omplantering

Från fyra till sex veckor senare kommer du att ha flera dussin plantor i din bricka. Tunna ut plantorna så bara den starkaste kvarstår i varje papprör.

Kontrollera jordtemperatur

Testa Jord för omplantering

växt ytligt

Utför en pH-test på marken där du vill plantera palsternacka. Om det är alltför surt, ta upp alkalinitet marken med pulveriserad kalk. Om den är alltför alkaliskt, med ett pH över 7, lägga till några torvmosse eller torkad gödsel i jorden. Kontrollera också för fukt lagring i marken. Lägg till grov sand i stället för grus eller stenar för att förbättra dräneringen. Gräva fram alla klippor och stenar från jorden som du kan hitta. De palsternacka kommer att dela och gaffel runt stenar i marken. Palsternacka kommer också gaffel i närvaro av alltför mycket kväve.

Vattna Fröplantor Well

weed Diligently

Kontrollera jordtemperatur

Så snart marktemperaturen har stigit över fryspunkten, skrapa bort det översta lagret av trädgårdsjord och få plantorna i. De gynnas av kallt väder i början och slutet av växtsäsongen.

växt ytligt

Skrapa två eller flera rader i jorden, och plantera palsternacka plantor ca 1/2 tum ned i smutsen. Plantera dem väl isär, med 6 till 8 inches mellan plantor. Skaka jord genom en sil över rötter och stjälkar av plantorna och packa ner smuts fast över de bakomliggande kronor. Låt plantorna i papprör eftersom detta kommer att hjälpa till att utbilda rötterna att expandera i toppen under de första inches, vilket minskar sannolikheten för att de kommer att filial eller gaffel senare.

Vattna Fröplantor Well

Gödsla på Transplant och 3 månader senare

Vattna jorden runt plantorna väl och hålla den fuktig vid beröring under växtsäsongen. Denna fukt hjälper palsternacka rötter utveckla en hälsosam struktur och vatteninnehåll, och förhöjer den söta smaken av denna grönsak.

weed Diligently

Plantorna kommer att ta ytterligare 2 veckor till 30 dagar för att stadigt bosätta sig i trädgården, under vilken tid okontrollerade ogräs kommer att stjäla all deras vatten och näringsämnen. Rycka upp ogräset utan att använda några trädgårdsredskap så mycket som möjligt.

Gödsla på Transplant och 3 månader senare

Använd en rot utvecklande gödningsmedel för att hjälpa palsternacka motstå forking. Öka jord näring med en sidomatning av samma gödsel i midsommar.