klienten – designern förhållande – del 06

Under de senaste par omgångar, har vi diskuterat hur man ställa frågor till dina kunder – frågor som kommer att få de svar du behöver för att hjälpa dem och samtidigt bistå kunderna att komma till en bättre förståelse för vad de vill verkligen ha. Nu är det dags att få specifikt om de frågor du måste ställa.

Först måste du få namn och ålder på alla hushållsmedlemmar, tillsammans med namnen på alla vanliga hushållshjälp, och familjens husdjur, om det finns någon. Om Mr och Mrs Redford inte verkar vara den typ av människor som vill ange deras ålder, behöver du inte att bry sig om deras exakta födelsedatum – en uppskattning kommer att göra. Men alla barn i hushållet, måste du veta deras ålder eftersom som de mognar deras behov kommer att förändras. Att veta namnen på alla familje hjälp och husdjur gör att du kan hänvisa till dem vid namn, vilket kommer att hjälpa till att sätta dina kunder till mods.

Därefter måste du få en känsla av de aktiviteter som sker i hemmet. Förutom att äta och sova, vad gör de familjemedlemmar gör på en regelbunden basis? Finns det ett hemmakontor, och i så fall vem som använder det? Vad om läsning, Deskwork, tv-tittande och andra hemunderhållningssystem intressen, och musikinstrument? Om någon spelar trumpet eller det finns en gigantisk plasma-TV, du behöver för att göra planer för dessa verksamheter.

Var finns deras datorer ligger i huset? Är de på rätt plats? Finns det någon i huset har en hobby som kräver rätt aktivitet rymden? Finns det träningsutrustning som behöver en plats? Vad om spel? Om någon av Redfords spela kort på en regelbunden basis, hur ska du planera för det tidsfördriv? Vilka rum till dessa aktiviteter för närvarande äger rum i? Gör Redfords vill göra några justeringar?

Som ni kan se, dessa frågor kräver korrekta svar. Om familjen försöker imponera på dig genom att ange de spelar en mycket schack, medan i verkligheten Mrs Redford värd en fränare vecka pokerspel, du kommer inte att planera rätt spelområdet för sitt hem.

Vad om restauranger? Finns det en matsal? Hur ofta familjen äter tillsammans för frukost, lunch och middag?

Du kommer att upptäcka att det är bra att utforma en vanlig format för att spåra denna information. Sheffield elever är försedda med en livsstil Frågeformulär som är utformad för att arrangera den här informationen i ett format som kommer att vara till nytta för formgivaren senare i planeringsprocessen.

I nästa avbetalning, kommer vi att titta på resten av familjen aktiviteter som du bör ta hänsyn till.