kakel täta rengöring och blekning

Kakel caulk är en gummiliknande material som används till linje området mellan plattorna och kanterna på ett bad eller handfat. På grund av sin täta kontakter med vatten, kan täta bli mögligt och missfärgade, ge ditt badrum en obehaglig och smutsigt utseende,. Beroende på graden av smuts och mögel på kakel täta, kan du kanske göra det vitt igen med lätthet .

För att avgöra om den täta framgångsrikt kan avlägsnas genom följande metoder, måste du räkna ut om mögel är på täta eller under den. Om mögel verkar vara under täta då måste du ta bort den och ersätta den med en ny. Om fläckarna finns på täta, så enkel rengöring bör bli av med dem.

Steg 1 – bedöma situationen

Tillämpa en pasta av bakpulver och ättika kommer att bidra till att bryta ner fläckarna som bor på täta. Blanda en del bakpulver till 3 delar vinäger i en skål eller hink för att göra en pasta. Applicera pastan till täta, skrubba försiktigt i fläckarna med en tandborste. Låt pastan torka innan vi går vidare till nästa steg.

Steg 2 – Klistra

Tillämpa blekmedel lösning på täta ska döda mögel växer på den. Sätt på dig gummihandskar för att skydda händerna innan blandning 1/4 kopp blekmedel med en liter vatten. Kom ihåg att öppna fönstret badrum eller slå på fläkten för att hjälpa ventilationsstöd. Detta är nödvändigt för att förhindra inandning av giftiga ångor. Applicera blekmedel och vatten lösning på täta generöst, med hjälp av en svamp. Låt lösningen på täta i cirka 10 minuter för maximal effekt.

Steg 3 – Bleach

Skrubba envisa fläckar bort av täta med en gammal tandborste. Försök att göra detta försiktigt eller du kan faktiskt skrubba täta bort. Skölj blekmedel och vattenlösning av caulk med varmt vatten. Om du inte är nöjd med resultatet, försök att upprepa ovanstående process.

Steg 4 – Skurning

Bleach pennor eller injekteringsbruk och täta reparations pennor är ett annat alternativ. De är lätta att få tag på och ge en krångel lösning. trycker du bara pennan längs täta, låt stå i 10 minuter för att ställa in och skölj med varmt, rent vatten. Upprepa vid behov och låt täta torka innan man tillåter området för att bli blöt igen.

Steg 5 – Bleach pennor

En korrekt tillämpning av täta och med hjälp av en mögel-resistent täta under den första installationen är de bästa metoderna för att förebygga mögeltillväxt. Men anta följande metoder är också lämpligt att minska förekomsten av detta problem i ditt badrum.

Steg 6 – Skydd mot ytterligare färgning

Rengör täta regelbundet med en mögel remover spray för att stoppa spridningen av mögel sporer. Slå på fläkten eller öppna ett fönster medan du använder badrummet. Ventilation kommer att minska luftfuktigheten i badrummet. När du är klar duscha eller bada, torka plattor med en handduk eller trasa så att mögel och mjöldagg kommer att ha mindre fukt att frodas på.