för- och nackdelar med en CNC-svarv

En CNC-svarv, eller datorkontroll numerisk svarv, är en router som styrs genom användning av en persondator. CNC-svarvar kan använda för att skära trä, metall och plast. Det finns fördelar och nackdelar med att använda en kontroll numerisk svarv över en manuell svarv.

Det finns många fördelar med att använda en CNC-router. En datorstyrd router kan ge mer precision än en manuell router och är bättre att använda i de fall där flera exakta kopior av en bit behöver göras. Också eftersom alla nedskärningar ansluten till datorn innan du börjar projektet kan vara mindre slösaktiga nedskärningar, och spara tid och material. En annan fördel med att använda en CNC-svarv är att eftersom det finns liten eller ingen manuell manipulation det inte kräver en stor del av mekanisk skicklighet.

Fördelar

Det finns också några nackdelar med att använda en CNC router. Datorstyrning numeriska svarvar och arbets bit används för dem kan vara dyrare än traditionella routrar. Även dator utbildning som krävs för att driva CNC router programvara kan vara intensiv beroende på vilken typ av router köpt och dess avsedda användningsområdena.

Nackdelar

Det finns flera saker att tänka på när man beslutar om att använda en traditionell router över en CNC router. Beroende på applikationen kan det vara mer kostnadseffektivt att använda en över den andra. Antingen kan användas med framgång för att slutföra mest snickeri uppgift.

överväganden