felsökning sug pool renare problem

En sug pool renare är ett bekvämt sätt att rengöra din pool. En sug pool renare använder kraften i din pool pump för att pumpa ut smuts och skräp på botten av poolen. De flesta sug pool städare är nästan automatiskt och kräver lite (om någon) ingripande av operatören.

Men när en sug pool renare inte fungerar som det ska, kan det vara en stor källa till frustration som många människor inte var du ska börja i felsökningen. Lyckligtvis spåra ett problem med ditt sug pool städare är inte så svårt. För detta ändamål, här är lite information kan vara till hjälp för att hitta och rätta till problem med din sug pool renare.

slang problem

Om vakuumslang har en tendens att trassla en hel del när du dammsuger din pool, är det förmodligen ett resultat av felaktig förvaring. Om slangen inte korrekt inslagna när det hängde på en förvaringsfack, kommer plastslangen tenderar att “komma ihåg” den positionen. För att korrigera detta problem, lägg vakuumslang på en varm solig dag och försöka göra slangen så rakt som möjligt. Du kan behöva göra detta för ett par dagar för att göra det möjligt för slangen att “glömma” som det var förpackade. Men efter några försök, bör slangen återgå till en rak och hanterbar läge.

Liten eller ingen rörelse

En annan mycket vanlig slang problem är en slang ansluten till en sug pool renare som sjunker alltför långt under ytan av poolen. Om slangen verkar falla alltför långt under ytan, orsakar den onödig påfrestning på sugs pool renare och kommer att resultera i dålig rörelse längs botten av poolen. Detta är vanligtvis ett resultat av vattensjuka eller utslitna slang flyter. För att åtgärda detta problem, helt enkelt ersätta flottörerna.

Inte Rengöring av botten av poolen

Om du upplever problem med liten eller ingen rörelse med automatiska eller halvautomatiska sug pool renare, bör du först kontrollera skumkorg och pool pump skräp korg. Om dessa korg korgar är fulla, kan pumpen inte skapa önskat tryck som behövs för att korrekt flytta sugning poolen renare längs botten av poolen ytan.

Dessutom bör du alltid kontrollera hjulen och lager på botten av insugnings poolen renare. Dessa blir slitna snabbt och kommer ofta resultera i dålig rörelse eller sugan poolen renare helt enkelt snurra på plats. Slutligen, om du sug pool renare har en skräp skärm på det, bör du kontrollera och rengöra det ofta också.

Om insugnings poolen renare rör sig en ordentlig hastighet och i slumpmässiga riktningar, men det är fortfarande inte rengöring undersidan av poolen, kan det vara ett resultat av slitna eller skadade borstar eller sug ventilerna på botten av insugnings pool renare . Dessa delar behöver slitas ut och måste ersättas periodiskt. Så, om den nedre delen av poolen fortfarande ser smutsig, ändra penslar och sug ventiler innan du gör något annat.