felsökning fiberoptiska ljudkablar

Optiska ljudkablar, som namnet antyder, använder fiberoptik för att överföra ljud. I grund och botten är digitalt ljud omvandlas till ljusvågor och som sedan sänds utmed den fiberoptiska kabeln. Dessa blir alltmer populärt val för överföring av ljud i HD-hem ljudsystem. Optiska ljudkablar ger inte bara en förbättring i ljudkvalitet jämfört med traditionella koaxialkablar, de också förhindra elektromagnetisk interferens från att påverka ljudkvaliteten. Dessa kablar kan du också överföra ljud över längre sträckor utan någon nämnvärd förlust av ljudkablar. Optiska ljudkablar är en bekymmersfri metod för att ansluta ljudsystemet till en förförstärkare eller mottagare. Här är några tips om hur man felsöker fiberoptiska ljudkablarna.

Optiska ljudkablar kommer med en mängd olika kontakter, fyrkantiga som är de mest populära. Det första du måste se till är att den kabel som du har köpt har kontakter som matchar de optiska ljuduttag i din ljudutrustning. Om inte, måste du köpa en annan kabel med rätt kontakter eftersom inkompatibla kontakter aldrig kommer att passa ordentligt.

kompatibla kontaktdon

Optiska ljudkablar komma med lock på kontakterna för att skydda dem. Dessa lock måste tas bort innan kablarna är anslutna till din ljudutrustning. Även optisk ljudutgång och ingångarna på din ljudutrustning kan ha plast- eller gummilock som måste tas bort innan kablarna är monterade. Även om detta kan tyckas elementära, inte är möjligt att ta bort plastlock den främsta orsaken bakom optiska ljudkablar som inte fungerar. Om du inte tar bort locket och försöker tvinga kabeln, kan du också hamna skada både kabeln och ljudsystemet.

Ta bort Caps

Viss ljudutrustning kan ha en inställning eller en switch som måste vara påslagen för att möjliggöra optisk ljudutgång. Om du inte slå på detta kommer du inte att kunna höra något ljud. Ett bra sätt att kontrollera om din ljudkälla sänder optiska ljudsignaler är att fästa kabeln till den optiska ljudkälla och slår på utrustningen. Kontrollera den andra änden av kabeln för att se om en lätt är synlig. Om inte, är ingen optisk ljudsignal sänds och du måste kontrollera din utrustning inställningar.

Kontrollera om en signal

Ljus färdas i raka linjer så Optiska ljudkablar inte fungerar mycket bra om de är vridna eller böjda. Försök att räta ut kabeln och se om ljudet är återställd. Håll också i minnet att optiska ljudkablar är mer känsliga än koaxialkablar, så om de har böjts kraftigt eller trampade på, kan de ha skadats. Återigen koppla ena änden av kablarna till ljudkälla, slå på din ljudutrustning och kontrollera den andra änden av kabeln för att se om ljuset sänds.

Kontrollera om Bends