det enkla sättet att sprida aloe vera

En Aloe Vera är en populär krukväxt som lätt hanteras och tas om hand. Den har flera användningsområden som gör dem populära såsom healing brännskador, och behandla småsår. Förökning av Aloe Vera växter är en enkel process som kräver helt enkelt återplantering små utlöpare från huvudanläggningen.

Som Aloe Vera anläggningen mognar i ålder, kommer det börja producera mindre anläggningar som börjar växa bredvid. Du kommer att använda mindre växter för att starta en ny aloe vera växt.

Aloe Vera Utlöpare

Lägg potten på sidan och ta bort hela aloe vera växt. Knacka på sidorna av potten försiktigt för att lossa den och dra ut hela rotklumpen.

Ta växt från Pot

Lossa rotklump med händerna och börja ta bort de små förgreningar. Dessa är komplett med sina egna rotsystem, så var försiktig när du tar isär dem. Det är bra om några av rötterna faller isär, men du bör ha de flesta av dem.

Avlägsna Tiny Växter

Fyll de mindre krukor med organisk krukjord till halvvägs. Placera den lilla utlöpare i potten och fyll i det återstående utrymmet med jorden. Upprepa denna process med alla mindre anläggningar.

Plantera in nya mindre Krukor