de snabbast växande grönsaker till en ekologisk köksträdgård

Plantering din egen ekologisk köksträdgård är både en tillfredsställande och produktiv verksamhet. Det kommer att kräva korrekt planterade frön och noggrant underhåll av din trädgård. Mängden växande tid beror på grönsaker du planterar.

Av alla grönsaker, rädisor växer snabbast. De är vanligtvis redo att plockas i omkring tre veckor. Rädisor växer bäst i kallare väder och ljus nyans. De bör skördas när de har växt till storleken av en liten druva. Rädisor kan också överleva en lätt frost. Sallad

rädisor

Sallad kan skördas efter fyra veckors tillväxt. Sallad växer bäst i kallare väder och mycket sol. Det kan planteras på våren och sensommaren. Salladsväxter tål ljus nyans och frost.

Sallad

Spenat är också en mycket snabbt växande grönsaker. Det kan skördas ca fyra veckor efter det har planterats. Den växer bäst i svalt väder. Spenat växter kräver en hel del utrymme och gödningsmedel. De bör planteras på våren och sensommaren. De kan överleva en lätt frost.

Spenat

Rovor växer bäst i varmt väder. De behöver cirka sex veckor från det att de planteras tills de är redo att skördas. Rovor bör planteras på våren och sensommaren. De kräver väldränerad rik, organisk jord. Lätt frost och kallt väder kommer att göra denna grönsak smak sötare.

rovor