typer av vattentäta laminatgolv

Vattentät laminatgolv är laminatgolv som är resistent mot fukt. Medan de flesta laminatgolv spikas mot vattenskador, är detta inte nödvändigtvis sant för mellanrummen mellan dess komponenter. Om dessa utrymmen inte är ordentligt tätade, kan vattnet sippra under golvet och skada de strukturer undergolvet.

vattentäta komponenter

Vattentät laminatgolv består av fyra lager – ett dekorativt skikt som ger golvet dess konsistens och utseende och tre skikt som skyddar och stödjer strukturen. Om följande skikt består av material av hög kvalitet, kommer de att kunna hålla vattnet ute. Dessa skikt inkluderar

vattentät Spaces

Det bästa sättet att se till att golvet är vattentät är att köpa flytande laminatgolv – golvet som inte är direkt kopplad till golvet. I stället är de bitar hakas ihop och skapar en kontinuerlig bit av golv. I vissa modeller, är bitar fastsatt med ett bindemedel, medan andra modeller levereras med grepp som kan fästas utan det. Hursomhelst, flytande laminatgolv lämnar nästan inget utrymme för vattnet att sippra igenom.