trädstam avlägsnande guide

Det finns olika metoder för att trädstam borttagning. Samtidigt som man skär ner ett träd är inte särskilt komplicerat, bör det ske med omsorg. Stubbar måste också tas bort, eftersom de kan vara en bane till omgivande växtliv. De verktyg och material som behövs beror på vilket alternativ du väljer att gå med, och du kommer sannolikt att behöva ringa en entreprenör att utföra själva stubbrytning för dig.

Steg 1-Förbereda Trunk för borttagning

Om du planerar att helt ta bort trädet, måste du börja med att skära av grenarna. Börja med att ta bort de lägsta trädets grenar, arbeta dig fram till det inte finns några grenar kvar. Avlägsna toppen av trädet använder sågen. Skär stammen så kort som möjligt eftersom detta kommer att minimera riskerna när det faller. Medan en längre stam gör ge mer inflytande, är det också tillräckligt stor för att göra en mycket mer skada om något går fel.

Steg 2-Excavating runt stammen

Nästa steg är att upptäcka de rötterna på trädet. För att göra detta, måste du gräva ett dike runt botten av trädet. Använd en spade och en pick för att uppnå detta. Försök att exponera så mycket av rötterna som möjligt, och sedan rensa bort överflödigt jord och smuts innan du fortsätter. Du kan sedan klippa rötterna runt trädet med hjälp av en yxa. Försök att skära varje rot. Om du gör det, kan det hända att trädet kommer att röra sig lite när du trycker det. Pushing trädet kan också avslöja fler rötter som det börjar att dra upp dem från marken. Om fler rötter avslöjas, skär dem också.

Steg 3-skära ned Trunk

Att ta ner trädet, finns det olika metoder. Om du inte skära bort rötterna i föregående steg, kan du klippa träd ner genom att göra ett spår i kanten av trädet i motsatt riktning som du vill att det ska falla. Om detta skärs tillräckligt stor, bör stammen småningom välta. Dock är det enklaste och säkraste sättet att dra trädet ner, förutsatt att du fristående rötterna som beskrivs i föregående steg. Den här metoden kräver att du linda en tung kedja runt trädet och dra bort den med en kraftfull fyrhjulsdriven bil eller en traktor. Detta bör göras med tålamod, backning och gå framåt igen för att gradvis bogserbåt bort och bryta eventuella kvarvarande rötter.

Steg 4-Att bli av Stump

Eftersom du inte bara kan dra ner större träd, skära ner dem är det enda sättet, vilket lämnar bakom en stubbe. Ta bort stubben är det svåra, och för detta kan du behöva kontakta ett träd kirurg. En stubbfräs är en del av maskinvaran vanligtvis används för att bli av med överblivna stubbar. Stubben kan också brännas bort, eller så kan du använda speciella kemikalier som så småningom kommer att förstöra stubben. Gräva upp det är inte praktiskt med större träd.