trädplantering – placering av träd

Susan är en Master Gardener och en hållbar livsstil forskare. Med en bakgrund inom nutrition och omfattande kunskap om hela livsmedel och wellness, Susan innehåller hållbara levande metoder som kommer att förbättra hälsan hos hennes familj och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Ett träd kan användas på olika sätt i landskapet. Prov träd är landskapselement som behöver gott om utrymme för att visa sin skönhet. Grupp planteringar är oftast mer än ett träd av samma art och mass planteringar är när enskilda träd blir en massa träd, och inte har någon verklig individuell identitet. Vill du ditt träd för skugga, ett vindskydd, för privatlivet, för frukt? Det är viktigt att mycket tanke ges till placeringen av träd i landskapet som det gäller ditt slutmål för trädet.

träd Syfte

TIPS: Susan antyder, “Att skugga ditt hem, placera ett träd inom 10 till 30 fot i hemmet, beroende på trädet mogna storlek.”

träd Storlek

Det är viktigt att trädet storlek beaktas. Det är ibland svårt att föreställa sig ett ungt träd som en mogen träd, men det är nödvändigt för att hitta rätt plats. Förstå mogna storleken på trädet och de konsekvenser som det kommer att få på resten av landskapet innan du planterar. Överväga strukturer, andra landskapselement, uppfarter, trottoarer, egendom linjer, och verktyg och hur de kommer att påverka trädet och hur trädet kommer att påverka dem.

trädBehov

TIPS: Susan rekommenderar “plantera nya träd åtminstone 2 fot från fastighets linjer och 5 fot från uppfarter Kontrollera alla mark- och luftförsörjningsledningar före plantering..”

Ett träd som kräver skydd från en nordanvind bör inte planteras vänd norrut. Likaså ett träd som priser bäst i skuggan bör inte planteras i solen. Jord, dränering, ljus och rymd är alla viktiga faktorer som bör ges trodde före plantering. Det slutgiltiga målet bör vara att ge trädet vad den behöver för att frodas i många år i landskapet. Vara säker på att du känner till behoven i ditt träd och välj bara träd som är lämpliga för din växande region och landskap