tips om rengöring vinylskivor

Det finns samlare av vinylskivor ända till dessa dagar med framväxten av ny teknik i musikscenen. Dessa typer av antika vinylskivor kan köpas på begagnade musikaffärer. Värdena för dessa fynd kan öka trots dess tillstånd som är anledningen till dess underhåll är viktigt. Dessa register kan visa sig vara smutsig och dammig som skulle kunna påverka dess ljud. De lämpliga sätt att rengöra dessa typer av innehav bör göras för att säkerställa att produkterna inte kommer att skadas och antika vinylskivor kan avnjutas länge.

I en hink, göra en lösning av en del tvättsprit och 3 delar varmt destillerat vatten. Blanda noga kombination av vatten och alkohol med en blandningssked för att säkerställa att alkoholinnehållet är väl fördelad med vattnet.

Steg 1 – lösning av vatten och alkohol

Blöt en mikrofiberduk i lösningen i hinken. Försiktigt vrida ur trasan att ta ut vatten som dränkts det så att inget vatten späck kommer helt väta vinyl antika rekord. Placera posterna med etikettsidan upp på en ren plan yta för att förbereda saneringen.

Steg 2 – iordningställande Records att rengöra

Den mikrofiberduk kan nu torkas med början på den yttre kanten av skivan sedan arbeta dig inåt spåra de cirkulära linjemarkeringar på skivan. Gör en spiralrörelse i torka hamna i mitten av skivan. Smuts och damm kan bli mer ackumuleras av större delen av skivan så koncentrera sig mer på den yttre cirkeln.

Steg 3 – Torka bort smuts från Record

Håll noga rekordet stående vid diskbänken och fukta den med destillerat vatten på båda sidor av skivan att ta ut alkohollösningen som torkas i det. Med en ny tvättlapp, våt detta i vanligt vatten och lätt torka posten i en nedåtgående riktning för att ytterligare avlägsna kvarvarande smuts fastnar i det.

Steg 4 – fläckfritt förflutet med destillerat vatten

Placera posterna igen på en ren plan yta med etiketten vänd nedåt. Utför steg 2 till 4 för denna sida av skivan.

Steg 5 – Rengöring av andra sidan av Record

Med hjälp av en torr, mjuk trasa, lätt sandskädda torka poster och ta bort eventuella vattenfläckar för att förhindra den från att torka på skivan. Var extra försiktig i denna process för att skydda skivan från repor.

Steg 6 – Torkning Record

Vissa Viktiga punkter att komma ihåg

När skivan inte spelar efter rengöring, föra den tillbaka till butiken där den ursprungligen köptes. Butiken kan ha en speciell maskin som kan göra en mer omfattande rengöring som regelbunden rengöring inte kunde göra. När posterna torkar, måste den återföras till sitt lock eller hylsa. Använd aldrig grova rengöringsmedel som slipmedel för att rengöra skivan. Undvik att utsätta de register för värme för att förhindra posten från smältande.