tips om hur du använder ammoniak för att rengöra vinylgolv

Att använda ammoniak för att rengöra en vinylgolv följa dessa tips

Om det är möjligt, försök att inte använda ammoniak. Det är inte en trevlig ämne och kan orsaka skada. Om det finns ett livskraftigt alternativ sedan använda den.

Undvik att använda ammoniak

Såsom angivits, är ammoniak en farlig kemikalie och kan påverka andningen. Se till att du har planerat för detta genom att öppna dörrar och fönster för att låta frisk luft att komma in i området där ammoniak ska användas, och att låta ångan att försvinna. Barn och äldre är särskilt utsatta för ammoniak, och så bör hållas borta från plastmatta som ska rengöras. Djur också bör stoppas från att vara i området, och någon vars hem är i området ska flyttas.

Sörj för god ventilation

Om du planerar att blanda lösningen själv, sedan se till att du har rätt förhållanden av ammoniak, tvättmedel och vatten. För små fläckar, behöver du en matsked av ammoniak, en matsked av tvättmedel och två koppar vatten. Liknande förhållanden bör användas om du blandar en lösning för hela plastmatta. Säkerställa att detergenten är lämplig för vinylgolvrengöring, och är icke slipande.

Blandning lösningen

Om du rengör för hand, alltid där handskar och om möjligt använda en icke slipande trasa för att rengöra plastmatta. Skulle dina erfarenheter ögonirritation eller andningsproblem, omedelbart stoppa och gå utanför. Om problemet kvarstår, kontakta din läkare. När området är rengjord, avyttra eventuella kvarvarande rengöringslösning, tvätta handskar och tyg, och viktigast av allt, tvätta händerna.

Tillämpa Ammoniak i hand

Ammoniak kan appliceras med en mopp, och använda det om det alls är möjligt. Det är inte en trevlig substans och större avstånd du kan lägga mellan den och själv bättre. Se till moppen eller appliceringsanordningen är icke slipmedel, eftersom det inte sitta bra med vinylgolv.

Applicering av ammoniak användande ett Mop

Rengöringsmedel som innehåller ammoniak finns tillgängliga och en del är redan formulerade specifikt för vinylgolv. Om detta är inom din budget, och det får jobbet gjort, sedan använda en färdigblandad produkt är det bästa alternativet och mindre krångel. Färdigblandade mängder blandas i säkra förhållanden, vilket eliminerar fel mängder av lösningen tillsätts. Följ alltid tillverkarens anvisningar.

Ready-mix; ed Ammoniak

spill

Se till att ytorna andra än plastmatta hålls ammoniak gratis. Skulle ett spill inträffar, torka upp med vatten omedelbart.

När du är klar tvätta plastmatta, snyggt bort allt material och kassera lösningen säkert utan spill. Det är en bra idé att täta en plastmatta med hjälp av ett vax baserad produkt efter rengöring. Detta toughens golvet och gör den resistent mot skador och nedsmutsning. Följ alltid alla tillverkarens instruktioner, och vara beredda att tillämpa tre skikt.

Eftervård