tips för säkert städa huset under graviditeten

Städa huset är ofta en nödvändighet för gravida kvinnor som vill att deras hem för att vara så ren som möjligt när barnet anländer. Detta kan vara en bra form av motion, men med tanke på den bräckliga tillståndet hos en gravid kvinna, det finns flera försiktighetsåtgärder att tänka på innan inledandet av en rengöringsprojekt.

Innan du gör något fysiskt ansträngande, måste du se till att ditt hälsotillstånd är tillräckligt bra. Få regelbundna kontroller på läkarens kontor. Följ några råd att vila din kropp. I sådana fall har någon annan göra rengöring för dig. Du kan alltid göra planeringen och samordningen så att du fortfarande kan få de resultat du vill.

Rådgör med din gynekolog regelbundet

Aldrig överanstränga dig själv i färd med att städa huset under graviditeten. Undvik att sträcka för långt eller att nå ut till rena skrymslen och vrår med dålig ventilation. Endast utföra rengöring sysslor som du är bekväm att göra. Varje gång du känner dig trött eller andfådd, stanna och ta en paus.

Undvik ansträngande rengöringsuppgifter

I processen för rengöring, kan det vara frestande att nå ut och rena allt i sikte. Du kan göra det, men bara om du står på golvet, vilket är en stadig yta. Aldrig stå eller stolar, avföring eller tabeller i ett försök att rengöra högre områden. För detta ändamål kan du använda rengöringsborstar med tillägg som ger dig en längre räckvidd. Stående på ostadiga upphöjda ytor kan leda till fall, som måste undvikas till varje pris under graviditeten.

Aldrig Arbetet med förhöjda, ostadiga ytor

När du ställer om rengöring ditt hem, måste du lämnar några fönster öppna för att släppa in lite frisk luft. På så sätt kan du bli av med någon rök eller lukt från rengöringsprodukter och även få i ren luft att andas in.

Sörj för god ventilation

Före rengöring, måste du bära tjocka handskar, en andningsmask och skyddskläder. Rengöringsprodukter kan absorberas i kroppen i form av rök eller när de kommer på huden. Du kan undvika detta genom att klä skyddande innan du börjar rengöring.

Personlig skyddsutrustning

Undvik att använda giftiga rengöringsmedel som finns i vanliga butiker och stormarknader. Några av de farligaste städare är badrumsrengöringsmedel, toalettrengöringsmedel, luftrenare och de flesta andra kommersiella objekt. Du kan köpa säkra, gröna rengöringsmedel på ekologiska butiker. Att göra detta kommer att hålla dig och ditt barn säkert och även hjälpa till att rädda miljön.

Använd Safe Rengöringsprodukter

Har alltid någon i närheten

Om du rengör ditt hem när gravid, alltid se till att det finns någon i närheten som kan erbjuda dig hjälp när du behöver det. Oavsett hur vältränad du känner i början, kan du känner dig svag, trött eller illamående efter att ha gjort vissa rengöring. I ett sådant fall, är det alltid bättre att ha någon i närheten.

Det finns flera artiklar i hushållet skafferi som är effektiva, säkra rengöringsmedel. Använd ren tvål, vinäger, salt, limesaft, bakpulver eller borax att göra din egen rengöringsprodukter. Du kan spara pengar och samtidigt hålla ditt barn säkert i processen.

Gör din egen Cleaners