Tips för felsökning en båtmotor

Är strandsatta på vattnet eftersom din båtmotor har problem är precis lika nedslående som är strandsatta på vägen med bil problem. Precis som med bilar, även de mest uppmärksam underhåll kan inte alltid förhindra problem. Som sådan, finns det några viktiga saker att alltid tänka på när man hanterar en båtmotor som behöver felsökning. Alla dessa kan komma igång igen om du är på egen hand, vilket sparar krångel och kostnader av en bogsering tjänst.

De enklaste saker att kontrollera på utombordsmotorer är vanligtvis de elektriska komponenterna. Om båten motorn startar med batteridrift, se till att de elektriska anslutningarna är fast och att batteriet är inte död. Om det har gått mer än ett par år sedan den senaste batteribyte, då är det möjligt att du har hittat din skyldige. Om inte, då tändstiftet är en annan potentiell plats av elektriska problem. Dubbelkolla dess anslutning genom att ta bort den, och sedan sätta in det i sin gängning.

Utesluta elektriska problem

Om du har uteslutit möjligheten av något annat problem, och du vet för ett faktum att problemet med din motor måste vara elektrisk, skulle det klokaste beslutet förmodligen att konsultera en professionell mekaniker. Det kan vara så enkelt som en trasig säkring, eller så komplicerat som att ersätta ett kabelnät. Om du inte är väl förtrogen med det inre arbetet i dessa system, är det möjligt att du kan vända en felaktig motor i en död utan någon mer erfaren ledning.

Investigating Bränsle Problem

Om du använder din båt varje helg, har du antagligen fått bränsle sitter i din bensintank som är gammal. Bränsle som inte är färsk kan orsaka problem med att hålla en båt motorn igång. Om bränsle har blivit utsatt för väder och vind, är sedan förorenad bensin också en möjlighet. Bensin med alltför mycket utanför fukt blandas in det kommer att göra en känslig utombordsmotor en mardröm för att komma igång. För tydlighetens grundlighet, byta ut vilket bränsle du har med nytt bränsle kan göra en stor skillnad i någon bensin motor. Se till att det nya bränslet är rätt mix för den typ av motor du har utrustat.

Kontroll Vattenflöde

Om du har möjlighet att utesluta dålig bränsle, sedan nästa steg är att kontrollera bränsleflödet från tanken till motorn. Bränsleledningar kan bli nedsatt med ålder och slitage, så visuellt inspektera dem att se till att det inte finns några skador som kan leda till ett tryckfall. Även om slangen verkar vara i gott skick, vändningar eller veck i raden kommer att orsaka problem. Du vill vara säker på att din bränsle fritt strömmar genom ledningen.

Vattnet gör mer för din båt än bara hålla det flytande. En viss mängd vatten rinner genom din utombordare båtmotor att arbeta som kylmedel. Utan att kyleffekt, kan överhettning uppstå, vilket skulle hindra båten från att köra. Vanligen en brist på vattenflöde orsakas av en blockering av någon typ i vatteninloppsröret. Det är lätt att upptäcka, och det är en quick fix om detta är vad som orsakar dina problem.

Naturligtvis regelbundet hålla jämna steg med behoven hos alla motor kommer att förlänga dess livslängd, samt minska sannolikheten för att du kommer att uppleva problem med det. Förhoppningsvis kommer lite grundläggande mekanisk logik komma till hands resten av tiden.