tips för att upprätthålla en kugghjulspump

En kugghjulspump är en typ av kolvpump som används för att pumpa låga eller vätskor med hög viskositet. Emellertid är den vanligaste tillämpningen av en kugghjulspump som för att använda en för att pumpa hydraulisk vätska i olika typer av fordon. Det vanligaste exemplet på en kugghjulspump är den hydrauliska kugghjulspump som används i de transmissioner av många fordon. Men det finns många andra program som använder en kugghjulspump samt.

Oavsett vilken typ av kugghjulspump du arbetar med, kanske några bra underhåll tips kunna bespara dig avsevärd kostnad för att behöva reparera en. Därför kommer den här artikeln att fokusera på några sätt att hålla en kugghjulspump i bilen i toppform.

Kontroll av tecken på slitage

För att hålla bilen i gott skick, måste du utföra periodiskt underhåll och service till bilen. Underhålls bör också omfatta periodisk kontroll och service av kugghjulspumpen i bilen. Du måste vara praktiskt med en skruvmejsel och en lageravdragare i, för att underhålla kugghjulspumpen, men service kugghjulspumpen själv kan spara en bunt jämfört med det gjort på en bilverkstad.

Pumplager

När du undersöker kugghjulspumpen i bilen, kontrollera tänderna i växlarna för tecken på slitage. En helt ny växel pump vanligtvis levereras med ett spelrum på ca 0,005 till 0,007 inches mellan tänderna hos kugghjulen och kammarväggen. Detta spel är precis tillräckligt för en bit mycket tunt omslagspapper. Därför kan du använda den här typen av papper för att kontrollera avståndet mellan kuggarna. Om papperet glider in och ut mellan tänderna alltför lätt, då växlarna har slitits på grund av skrubbning eller dålig smörjning.

Andra saker du vill kolla

En annan viktig komponent i kugghjulspumpen är lagren. Därför bör du då och då kontrollera dem för tecken på slitage samt. Bra lager bör vara helt runda, medan defekta lager kommer ofta verkar vara ovala eller äggformad. Defekta lager tillåter kugghjulen i pumpen att ändra sig i kammaren, istället för att vara rak och sann.

Du kommer att behöva ta bort defekta lager med hjälp av en lageravdragare. Enheten använder en hylsa för att ta bort lagren och du bör kunna plocka upp på din lokala fordons verktyg butik. Om du har tur, men kanske du kan ta bort hela lagerenheten. Det beror på märke och modell av bilen och vilken typ av kugghjulspumpen som används.

Även om lager och kugghjul är komponenterna mest känsliga för skador i en kugghjulspump, det finns andra områden som du ibland bör kontrollera också. Till exempel, är avgörande för tillförlitlig drift av pumpen på nålen som håller dreven i sina axlar. Om stiftet blir klippt eller sprucken, kan det leda till en kugghjulspump som inte fungerar alls. Likaså bör du noga inspektera pumplocket för utbuktningar eller sprickor som kan tyda på att det är tryckproblem i pumpen.