tips för att transplantera ett berg lagerblad

En mogen Mountain Laurel är en stor och tungt föremål – att inte tala om besvärliga att hantera. Mängden arbetskraft och maskiner tillgängliga kommer att ha en hel del inflytande på framgång eller misslyckande av transplantation. Nedan följer några tips som hjälper dig transplantera din fjäll lagerblad.

Träd som lagerblad är vilande under vintern, vilket gör det till den bästa säsongen för att flytta en. Även om det skulle vara frestande att ta bort en hel del av de grenar, är det viktigt för hälsan av trädet som det är i stånd att producera bladverk snabbt efter transplantationen. Detta kommer att mata genom fotosyntesen. Vissa grenar kan tas bort, men så få som möjligt.

Vinter

Det första problemet måste man övervinna är att besluta storleken av rotklumpen måste du gräva upp. Berget lagerblad har en hel del av horisontella rötter och du inte vill klippa dem för nära buske. Gräva ett dike två meters avstånd från busken kommer att hjälpa dig att definiera storleken av rotklumpen. Om jorden är väl förpackad, är det möjligt att du kommer att kunna gräva ner ungefär arton inches och sedan gräva mot buske och börja underminera den.

Grävning

Flytta en kran intill busken är det enklaste sättet att förhindra ett träd från falling.Set plast sele runt huvudstammarna av buske. Tänk på att du inte ska arbeta ensam när busken är säkrad på detta sätt. Som du gräva runt busken och skär rötterna underifrån det skulle trädet svänga och fälla dig.

Kran

När rötter avskurna, låg en mycket stor ark av säckväv bredvid hålet och lyft trädet på det. Ta plundringen till buske bål och göra en tät boll av rötter och jord.

Lyft Buske

Transportera buske till den nya platsen och sänka den i transplantations plats. Busken kan lyftas in i hålet med säckväv på plats. Det kommer att ruttna bort så småningom men skydda rötterna i tiden. Lägga mycchorizal ympmedel till rotklumpen kunde hjälpa rötterna få återupprättas. Om platsen är blåsigt, spänna busken för att hindra den från att blåsa över.

Transport och Transplant

Håll buske väl vattnas tills den första frosten. När risk för frost är över, börja vattna den igen. Busken blir långsam att återhämta sig, så gör inte någon beskärning i minst två år. Håll vattna regelbundet under det första året sedan se hur det vintrar.

Vattning

Om buske kan ta sig igenom den första vintern i sin nya position, har det förmodligen tas på rätt sätt och kommer att fortsätta att förbättra och frodas.