tips för att installera plast fascia

Plast fascia är ett bra val för att slutföra din takläggning installation. Den är tillverkad av vinyl som har en stor användbarhet i tak projekt. Plast är ett populärt material för fascia på grund av dess låga underhållsbehov. Även om trä är allmänt används för fascia, är det i hög grad känsliga för skador av fukt. Detta kräver regelbundet underhåll för att förhindra mögeltillväxt och röta. Plast har dock ett högt motstånd mot fukt. Detta gör det till ett utmärkt val för fascia om du vill att vädersäkra ditt hem också. Enkel installation drar också husägare att välja vinyl fascia. Nedan följer några tips som hjälper dig att installera din ordentligt.

Ta mätningar av olika platser längs taket där du planerar att installera fascia. Försöka få enskilda delar av vinyl som passar in i varje sida av taket för en mer effektiv tätning. När du installerar 2 eller flera stycken av vinyl fascia på ena sidan, sömmarna sänka risken för en vattentät tätning.

mätningar

Det är bäst att klippa din fascia bitar något längre än de mått du tog. Om det behövs, kan du enkelt trimma dem tillbaka till önskad storlek. Detta kommer att säkerställa att ett enda kort används för varje sida i stället för 2 eller flera brädor. Det ger dig en mer vattentät tätning. Du måste göra vinklade nedskärningar för ändar som går samman i hörnen. Undvik att använda vanliga blad för att göra dessa nedskärningar eftersom det kan skada vinyl fascia. Skaffa ett specialverktyg från järnaffär som gör att du kan skära igenom vinyl exakt och säkert.

Skärande

Du behöver installera några undersill trim och “F” trim för att hålla din plast fascia på plats. Fäst några undersill trim på träet takfoten på ett rakt sätt längs den övre kanten. Om du misslyckas med att uppnå en rak arrangemang din vinyl fascia visas vågig. Säkra vissa “F” trim vid bottenkanten av träet takfotsbrädan. Du måste trimma bort lite plast från dina fascia paneler innan du passar dem på plats. Mäta avståndet från toppen av undersill trim till botten av “F” trim. Dra 1/8 av en tum från din mätning. Detta ger dig bredd instrumentpanelen du behöver för att klippa.

Undersill Trim och “F” Trim Installation

Båda sidor av plast ramp bära ett liknande utseende. Men om man tittar ivrigt, kommer du att inse att den ena sidan har flera brister än den andra sidan. Det hjälper om du markerar den ofullkomliga sidan. När du installerar fascia, vara noga med att placera så att den ofullkomliga sidan är vänd inåt till huset.

Placering

Skjut den trimmade kanten på instrumentpanelen i undersill trim. Rita en linje där panelen skär trim. Använd en snäpplås punch för att göra upp klackarna något över denna linje med intervaller på 6 inches. Klackarna skall vara vänd utåt. Låsa ned på dekorpanelen i “F” trimma nedan. Driva toppen av panelen i undersill trim. De upphöjda klackar låser fascian på plats.

Installation