tips för att installera ett hörn duschkabinen

Olika typer av dörrar

Dörr

mätningar

torr färdig

Säkra dörren

Ett hörn dusch dörren avslutar ett hörn dusch. Även ett hörn dusch ser underbart och skapar extra utrymme krävs det mer noggrann installation. Installationen för varje en hörndusch dörr varierar. Följ dessa råd när du installerar ditt hörn duschkabinen.

Det finns flera typer av hörndusch dörren. Vissa slide, andra öppna utåt. Det finns fördelar och nackdelar med båda typerna. En del människor föredrar reglagen för små badrum eftersom de inte kräver godkännande för att öppna, men en utåtgående dörr ger lättare tillgång till dusch.

Installera ett hörn dusch dörren kommer att vara det sista steget att installera en hörndusch dörr. Packa upp och inspektera den för eventuella skador. Säkerställa att ramen är rak.

Kontrollera måtten på dörröppningen. Jämföra dem med mätning av hörnduschkabinen. Använd en nivå stolparna och botten att vara säker på att det är rakt.

Hörn dusch dörren passar inte på sido gångjärn. Det kommer att använda punkter på toppen och botten som passar till toppen och botten av dörrkarmen. Torr passa dörren först se till att den kan öppna och stänga smidigt. Det kommer att bli lättare med 2 personer, men en person kan hantera det. Sätt försiktigt dörren på bottenskena av duschhörn, med den lägre punkten går i rätt hål.

Om det inte finns några problem med torr montering, skruva den övre skenan på plats. Det bör finnas 2 skruvar på varje sida av skenan. Dra åt dem, men inte för mycket. Installera liten magnet i dörrkarmen för att stoppa hörndusch dörren från swinging öppna. Skruva den på plats och kontrollera att den kommer att hålla hörndusch dörren stängd medan släppa den under lätt tryck.

För att avsluta hörn duschkabinen, lägga till lämpliga handtag eller knoppar. Rengör dörrar med glasrengöringsmedel för att göra dem gnistra.