med hjälp av en yucca i landskaps

Om du funderar på att piffa upp ditt landskap design med något lite unik och låga underhållskostnader, överväga att plantera en yucca träd eller två. Yuccas är bra för södra klimat, kräver lite vattning eller underhåll, och är en vintergrön växt de är vackra året runt. Om du funderar på att lägga yucca till ditt landskap, här är några saker att notera om denna anläggning.

Många raser av yucca växer mycket lång, och deras rötter växa sig stora och djupa. Det är en bra idé att undvika trottoarer, vägar och uppfarter eftersom deras starka rötter kan skada trottoar och andra liknande landskapsfunktioner. De har smala, vassa blad som hänger ner och skulle vara ovänlig mot förbipasserande som behöver gå under den.

Välj din Plantering plats försiktigt

Dessa stora och imponerande växter är inte förtjust i att inbäddat runt mindre anläggningar, så planera därefter. En bra placering skulle vara på en brant hörn, eller i samband med en fin sten säng.

Väder och markförhållanden

Dessa är idealiska växter för varma, torra klimat. Ursprung från Mexiko, erbjuder yucca torka resistenta landskaps som kräver mycket lite vattning och kan bli över vattnas lätt. Så lite som de vill vatten, de älskar också solen, och bör placeras någonstans för att få den maximala mängden varm sol hela dagen lång. Jorden bör vara torr och sandig, likt ökenklimat som de inspirerar i ditt landskap.

Underhåll

En ny yucca kan behöva ljus vattning för det första året eller två efter plantering. För detta, skapa en grundläggande droppsystem för anläggningen, men ta bort den och låt den vara efter två år av tillväxt. Vid det här laget, kommer rötterna har vuxit starkt och djup, vilket gör att yucca träd för att absorbera och lagra stora mängder vatten under torrperioder.

De bör nästan aldrig befruktas inte särskilt under det första året eller två av tillväxt och även då bör gödsel användas sparsamt. Överskott salter från gödseln kommer bara skada friska rötter.

Du kommer sällan stöter på skadedjursproblem, eftersom de flesta insekter tenderar att lämna yucca ensam. I sällsynta fall kan du skala eller mealy fel på din yucca, i vilket fall du behöver för att spraya med en godkänd insekticid för yucca såsom Neem. Innan du använder ett bekämpningsmedel, vara säker på att det är skadedjur som orsakar problemet. Till exempel har många yucca ägare misstag ofta mögla för skala (skala ska skrapa med nageln och lämna bakom en klibbig substans). Om vad du faktiskt har är en svamp, ta bort den infekterade blad och eventuella nedre bladen för att ta bort källan av svampen.

Utöver dessa grundläggande tips är yucca en förvånansvärt stabil södra växt som är mycket lätt att ta hand om. Kom bara ihåg att ge den en plats på gården där det verkligen kan dominera och dra upp den varma strålar solen hela dagen.