felsökning VGA kabel problem

VGA-kabel är mycket vanligt används för att ansluta datorskärmar till sina datorer. Emellertid är det också vanligen används för underhållningssystem i Varierar roller. Tyvärr är det inte perfekt, och kommer ibland att utveckla problem. Ännu värre, med tanke på ett tillräckligt komplext system med många olika enheter, kan det vara svårt att avgöra exakt var dessa problem kommer ifrån. I situationer där din TV eller datorskärm underlåter att visas korrekt, kan det vara bra att ha ett förfarande för att följa för att lokalisera problemet så att du kan ta bort det.

Du bör alltid börja med att kontrollera kabelanslutningar. Få bakom dina apparater och ta en titt på dina olika sammanhang. Anslut alla urkopplade kablar till sina respektive platser. Om alla kablar är anslutna, se till att de är anslutna till rätt uttag. Slutligen trycker varje kabel och se till att de är anslutna ordentligt. Ibland VGA-kablar kan se ut som de är inkopplade när de är faktiskt inte. Även om dina kablar ser inkopplad, bör du ta en stund att skärpa sina fästen helt för att vara helt säker på att du inte har problem till följd av en dålig anslutning.

Kontrollera anslutningarna

Om kablarna är korrekt anslutna, kan problemet vara med själva kabeln. Det är ganska enkelt att avgöra om detta är fallet. Helt enkelt koppla ur kabeln och ställ den åt sidan. Ersätt den med en ny kabel – eller ännu bättre, en kabel från en annan enhet som du just har testats och verifierats som fungerar korrekt. När du har anslutit din ersättare kabel för att testa, slå på dina enheter och se om din bildskärm visas korrekt. Om så är fallet, kan du bli av med din gamla kabeln och använda nya, eller köpa ett nytt om du använde en kabel från en annan enhet.

Testa kablar

Om varken anslutningen eller kabeln är trasig, kan du kontrollera din bildskärm också. Se till att den är påslagen och ansluten till en fungerande strömkälla. Om det fortfarande inte fungerar, koppla bort den. Ersätta det med en annan monitor du vet att fungera korrekt. Om du inte har en extra bildskärm omkring dig kan använda – kom ihåg, du kan alltid låna en från en annan dator om du har en – du kan försöka låna en från en vän. Om den nya bildskärmen fungerar felaktigt, bör du överväga att få din ursprungliga ersättas eller repareras.

Kontrollera bildskärmen

Om din skärm och kabel fungerar, är det möjligt att din inmatningsenheten är inte. Kontrollera att vara säker på att den är ansluten till en strömkälla som fungerar och påslagen. Nästa, om detta inte löser problemet, kopplar datorn, DVD-spelare, eller annan inmatningsenhet från din kabel och koppla in en ny inmatningsenhet. Chansen finns att du har åtminstone en extra en någonstans i ditt hem som du vet att arbeta på rätt sätt. Om detta löser problemet, är din inmatningsenhet uppenbarligen skadad, och källan till dina bekymmer.

Kontrollera datorn eller annan inmatningsenhet