felsökning en utomhus kran utan vatten rinnande

Finna att din utomhus kranen inte rinnande vatten kan vara en verklig olägenhet. Chansen är stor att du bara kommer att upptäcka det här problemet när du faktiskt behöver din utomhus vattenförsörjning för bevattning din gräsmatta eller fylla poolen. Även om det kan vara oerhört frustrerande att hitta dig själv utan en utomhus vattenförsörjning, det finns ett antal saker du kan göra för att felsöka problemet ganska snabbt.

Ibland är det mest självklara sak som vi misslyckas med att kontrollera. Om du bor i ett kallt klimat, kontrollera om vattenförsörjningen till kranen stängdes av för vintern och aldrig slås på igen. Om du bor i en byggnad där utomhus vattenförsörjningen är kommunala, kan det vara så att underhållspersonal gjorde detta för att förhindra att rören fryser under det kalla vädret.

Kran

Kranen, eller avstängningsventil, är oftast den viktigaste brytpunkten för hushåll vattenförsörjning, och det kan vanligtvis hittas i tvättstugan eller pannrum område av flerbostadshus. Kontrollera om kranen är påslagen. Om den är stängd, vrid helt enkelt den igen för att återföra vattenförsörjningen.

Vattentillgång

Det är alltid värt att kontrollera att se att du faktiskt har en vattenförsörjning inne i ditt hem. Om du inte gör det, kan det vara en extern problem med vattenleverantören. Under dessa omständigheter, ringer Vattenverket är en bra idé.

Frostsäkra tappar

Om de arbetar för närvarande på ett problem som har en direkt effekt på vattenledningarna till din egendom, kommer de att kunna berätta hur fort du kan förvänta dig varan skall kunna kopplas in igen. Medan du fortfarande inte kommer att ha någon vatten som rinner från utsidan kran, kommer du att ha upptäckt att problemet ligger någon annanstans.

brickor

När du har fastställt att kranen är i läge och en intern vattenförsörjning är närvarande, är det en bra idé att kontrollera tappen för blockeringar. De flesta moderna kranar är försedda med en frostsäker tapp som de är resistenta mot frysning. De är dock fortfarande sårbara för andra blockeringar som orsakas av saker som sediment.

De flesta tappar kan ångras helt enkelt med hjälp av en skiftnyckel. Först stänga av vattentillförseln innan demontering av tappen, även om ingen leverans verkar vara närvarande. När tappen tas isär, kontrollera blockeringar och rengöra någon uppbyggd eller skräp närvarande. Det är förvånande hur även de minsta partiklarna av kalk eller grus kan förbjuda vattenflödet. Vinäger är bra för upplösning av kalkavlagringar, och eftersom det är något som de flesta av oss har i våra kök, är det mycket bekvämt också! När du har rengjort tapp, ihop det och testa om detta har åtgärdat problemet.

En bricka är en liten, svart gummiring finns inuti kranen. Efter flera års användning, är det troligt att förgås eller falla sönder. Detta kan lämna gummipartiklar inne i arbetet i kranen som förbjuder vattenflödet. Ersättningsbrickor är billiga och enkla att montera. Att ta ut den gamla brickan helt enkelt ta bort fästmuttern på kranen handtaget och dra ut de gamla bitar. Sedan är det bara lägga till en ny tvättmaskin och sätta kranen handtaget på plats.