felsökning en bullrig rv ugn

Om du har någonsin blivit väckt av en högljudd RV ugn du vet att det kan finnas ett antal skäl till varför ugnen är bullriga. När fläkten sparkar på i ugnen, kan det göra en hel racket. Du kan även få höra piloten ljus som kommer på. Det finns några saker du kan kontrollera att se varför det är så bullriga som det är.

Inspektera RV ugnen för att se om du kan hitta något självklart. Kontrollera luftgrinden och se till att det är rent och fritt från skräp. Se om fläkten skulle kunna göra bullret. När ugnen tänds och du ta reda på det är fläkten skramlande, kan du installera någon ljudisolering i luftgrinden för att tysta ner.

Inspektion av Furnace

Om din RV ugn är gas, kan det vara pilot ljus som kommer på. Gasen driva igenom rören och antända piloten kan orsaka en hel del buller. Bullret bör lugna ner när piloten är tänd Men om det inte kan du behöva ta en titt på gasledningarna alltför och avgöra om det finns ett problem där.

Indikatorlampan

Om du fortfarande inte har hittat källan till bullret, kontrollera avgas ventilation. Det måste stå klart av allt skräp för ugnen för att fungera korrekt. Det är möjligen att skräp av något slag har arbetat sig in i ventilen.

En obstruerade Avgas

En RV ugn har en tidsfördröjning relay switch som utför två jobb. Den första uppgift är att hantera den höga ström som behövs för att driva fläktmotorn. Det andra är att låta fläkten fortsätta att köra i upp till 90 sekunder efter termostaten har nått den inställda temperaturen. Reläet bör vara öppna och ha makt från brytaren.

Tidrelä Switch

Det är möjligt att fläktmotorn inte kan arbeta på rätt sätt. Fläktmotorn driver två fläktar som ger separat luftflöde för förbränningen skall äga rum. Det kan även köra värmeväxlare som används för att separera värme från gasen samtidigt förhindra rök från att komma ut i bostaden.

Fläktmotor

Segel switch är en “On” och “Off” switch som normalt stannar “Off”. Luft från fläkten träffar seglet switch med tillräcklig kraft för att stänga den och låter den elektriska strömmen att fortsätta på. Några av orsakerna till detta går dåligt kan vara ett svagt batteri, begränsat luftflöde (Return) eller en felaktig switch. Det kan orsakas av otillräckliga munstycken och begränsad förbränningsluftintaget.

segel Switch

Dessa är bara några saker som kan betraktas på att se varför du har en bullrig RV ugn. Genom att kontrollera om varje sak för sig bör du kunna lokalisera problemet. Du kan sedan göra nödvändiga reparationer för att tysta ner den bullriga ugn. Det kan vara mer fel med ugnen än med blotta ögat, dock. Om du har gått igenom alla tänkbara vägar, kanske du vill ha ett professionellt utseende på ugnen. Du bör kunna få bullret från din RV ugn för gott.