felsökning av digitala våg

En digital våg är mer exakta än de gammaldags nålen skalor. Det är också mer känslig för förändringar och rörelse. Du måste stå rätt på skalan för att få en korrekt behandling, men precis som med någon typ av beräkning maskiner behöver skala ibland kalibreras. Om din vikt är avstängd och du är säker på att du inte har vunnit eller förlorat, måste du kolla in kalibreringen av skalan och flera andra alternativ som kan vara orsaken till problem. I denna artikel kommer vi att ge dig några av dessa alternativ.

På skalan, bör det finnas en justeringsanordning av något slag, en ratt eller bild, vanligtvis under den främre delen där du kan se vikten när du justerar. Du behöver det för att nollställa vågen. Slå på vågen och se vad det står. Om det är över eller under noll, återställs den därefter. Detta bör lindra problem.

Ställa in Skala

För att testa skala ytterligare, väga något föremål av en känd vikt. Något som en pund fri vikt kommer att fungera. Ställ den på vågen och se om det är över eller under. Försök väger några fler objekt av känd vikt för att ge en mer exakt en uppfattning om denna skala noggrannhet.

Med användning av en känd vikt

Om vågen är ur balans, kommer det att orsaka en felaktig vikt. Testa var din skala att vara säker på att den sitter på en plan yta och kontrollera att skalans små fötter är alla på och jämn. vänder också skala över från tid till annan och rengör botten eftersom alltför mycket skräp kan störa hur skalan sitter.

Utjämning Skala

Se till att sjöfarten plattan har tagits från botten om vågen är relativt nytt. Vissa modeller har en när sjöfarten för att undvika skador.

Kontroll för elektronisk Trouble

Om vågen är elektrisk, se till att kontakten är korrekt, och om det finns en kabel som förbinder från kroppen till läsaren, se till att den är korrekt ansluten också.

Något elektrisk kör potential att blåsa en säkring. Om det inte finns någon skärm på skalan, kan detta vara ditt problem.

Om skalan är batteridriven Se till att du har ett nytt batteri för att installera och kolla upp det igen. En låg batteri kan ibland ge ett nästan läsning, och naturligtvis kommer ett dött batteri ger ingen läsning. Om batteriet själv var inte problemet, kan du kontrollera terminalerna nästa. Batteripolerna kan ibland hamna böjda så att de inte gör tillräcklig kontakt med batterierna. Kontrollera dem att se till att du får en korrekt anslutning.

Om du visar en partiell LCD läsning, kan kontakten vara lös. Trycka på LCD-skärmen kan ha önskad effekt, om inte, öppna bakstycket och kontrollera att den är ansluten. Tappa inte bang vågen runt, eftersom detta kan orsaka skador på utrustningen inuti och orsaka felaktiga avläsningar.