däckreparation: däck patch vs pluggar

Vid reparation ett däck, hur experter vet när du ska använda ett däck lapp eller en plugg? Ta reda på mer om dessa två typer av däck reparation i den här artikeln.

plug Reparation

plug Reparation

Plug reparation fungerade bra för de tidigaste däcken, eftersom gummit var så tjock det sällan delas eller sprucken, skulle det bara punktera. Däcket kan lämnas på fälgen, en stor tidsbesparing.

Radialdäck och kontakter

Radialdäck och kontakter

lappning Metoder

När radialdäck uppfanns, skulle punktering pluggar vålla snedvridning av däckets form och störa rida och hantering. Patchar, varma och kalla, blev det enda sättet att åtgärda radialdäck.

Pluggar är tillbaka

lappning Metoder

Du måste ta bort däcket från fälgen att lappa den med antingen en kall eller varm lapp. Kalla fläckar cementerade och pressas på däck liner med ett rullande verktyg noggrant, för att förhindra läckage. Heta fläckar är uppvärmd och smält till insidan av däcket med en värmeklämma. En patch tar 30 minuter att installera, till en kostnad av ungefär $ 15.00.

Pluggar är tillbaka

Med nya pluggar som själv VULKANISERA och smälter in i någon typ av däck, är kontakten reparation nu föredras igen för punkteringar. Plug reparationer kostar från $ 2,00 till $ 5,00 och kan vara klar utan att ta bort hjulet från bilen.