behandla en katt med separationsångest

En katt är känd för sin självständiga karaktär, men ett husdjur kan fortfarande lider separationsångest från sin mor, från andra katter eller från en frånvarande ägare. Din katt kan ha underliggande problem som orsakar den stress.

Din katt personlighet kan predisponera det att betona om det uppvisar en rädd och ängslig läggning. En katt som tas bort från sin mor eller avvanda för tidigt kan ha känslor av övergivenhet. Inte är ordentligt socialiserade vid ung ålder kan bidra till en katt separationsångest. Att bara vara ensam eller uttråkad kan göra katter deprimerad och upprörd när de lämnas ensamma.

Orsaker till Separationsångest

Ständigt följer dig runt och vara under fötterna när du är hemma kan vara ett tecken på att din katt är orolig för att du kommer att lämna det. Tvångsmässigt grooming resulterar i förlust av päls och ömma fläckar på kattens kropp visar orubbliga stress i din katt. En katt som försöker köra ut genom dörren när du lämnar ditt hem kan visa en önskan att inte bli lämnad ensam. Överdriven meowing, väsande eller stönande under din frånvaro och olämpligt beteende såsom urinering utanför lådan är också ett tecken på att din katt är i nöd. Andra tecken på separationsångest inkluderar repor och klösa på möbler och snickerier, kräkningar och inte äta när ensam.

Tecken på Cat Separationsångest

Din katt behöver veta att det är i en säker, bekväm miljö. Ge din katt en mysig säng med sin egen filt att krypa upp med. Håll din katt upptagen medan du är borta. Katter är jägare så att de kan spåra godsaker som är dolda runt huset. Ta fram en favoritleksak eller fylla en strumpa med kattmynta för dem att spela med medan du är borta. Tillåt områden i ditt hem där din katt kan abborre vid ett fönster eller sträcka ut i solen. Lämna en radio eller TV för att ge din katt lugnande ljud.

Att hjälpa en katt med Separationsångest

Gör en insats för att ignorera din katt innan de lämnar för dagen, så att din katt lär inte traumatiserade av avresa. Du bör gå tillbaka till ditt hem utan att ringa eller söka din katt direkt. Det är naturligt att vilja ge din katt kärlek, men det är bäst att låta en katt komma till dig gör det möjligt att ta itu med din kommer och återvänder lugnt och utan dramatik.

Rutin för att lämna och återvänder hem

Det bästa botemedlet för en katt med separationsångest är att lägga till ett ytterligare djur till ditt hushåll. En katt med företag kan bli en lycklig katt.

Två s Company

En resa till veterinären är nödvändigt för en katt med ett svårt fall av separationsångest, eftersom din katt beteende kan bero på ett medicinskt problem. Din katt kan allergiker, en blåsa infektion eller en ätstörning i stället för separationsångest. Om det inte finns någon fysisk orsak till kattens separationsångest, kan veterinären förskriva en anti-depressiva att behandla problemet.

Att behandla en katt med Separationsångest