verktyg – mätning och utjämning

Snickarpenna. Detta är platt för att förhindra att rulla iväg, och omsluter en stor ledning för att dra bred, lätt att se linjer.

Stål måttband. 16 ’till 33′ i längd, tillhör detta verktyg i varje hem. Ett blad som är en “(eller mer) bred blir säkrare och enklare att använda dessa med vadderade stötfångare skydda kroken av tejpen från skador -.. Sannolikt att uppstå när bandet dras tillbaka i det fall Pjäsen i kroken medger dig att göra antingen inuti eller utanför mätningar utan att behöva kompensera för kroken. Dess flexibilitet gör det möjligt att mäta runt, konturer och andra udda former. Vid inne mätningar lägga mätningen av bandet fallet oftast märkta på fallet .

Det vanligaste misstaget

Torg. Squares används för att lägga ut arbete, kontroll av rätvinklighet under montering och märkning vinklar. Den vinkelhake, även kallad en vinkelhake, används för att markera sanna vinkelräta linjer som skall skäras i styrelser och för kvadrering vissa hörn, bland annat. Ett ben är 24 “lång och 2” bred och den andra 16 “lång och en halv” eller 2 “bred. Ju bättre typerna har ett antal tabeller, omvandlingar och formler stämplat på sidan för att förenkla många träbearbetning uppgifter.

Tips på att mäta

Kombinationen torget är ett mycket mångsidigt verktyg. Den har ett rörligt handtag som kan låsas på plats på “stålregel 12. Den används för att räta slutet av en styrelse, markera en 45-graders vinkel för sneda, och även göra snabba kontroller nivå med den inbyggda vattenpass . den kan också användas som ett ritsning verktyg för att markera ett konstant avstånd längs längden av ett bräde.

Chalkline. Detta är en sträng eller linje belagda med färgad krita används för att överföra en rak linje till en arbetsyta enkelt och exakt. Dra linjen ut och hålla den kamp mellan de två mätpunkterna sedan fästa det att lämna ett märke. Vissa har ett spetsigt fall att fungera som ett lod.

Lod. Detta är en tung, balanserad vikt på ett snöre, som du släpper från en viss punkt för att lokalisera en annan punkt precis under den, eller för att bestämma sann vertikal.