tre dekorativa trädgårdsstaketet idéer

Kathy tjänstgjorde som programdirektör för Gateway Greening i Missouri. Kathy har designat och utvecklat över 100 nationellt erkända gemenskap trädgårdsprogram för skolor och volontärer i hela landet. För närvarande är hon intresse utgivaren av Talbot Spy, som omfattar lokala nyheter på Eastern Shore.

En dekorativ trädgårdsstaketet tjänar ett estetiskt syfte, samtidigt klargöra gränserna för fastigheten eller en del av det. Många familjer känner sig säkrare om deras barn inhägnad medan du spelar på gården och andra vill se till att nyfikna husdjur är inte riskerar att köra in i vägen. Oavsett orsaken till din dekorativa trädgårdsstaketet, det finns flera alternativ när det gäller material, färg, form och storlek.

Wooden Picket Fence

TIPS: Vår expert trädgårds rådgivare, Kathy Bosin tillägger: “I de flesta jurisdiktioner i USA, är en bygglov krävs för att en husägare installerar ett staket av något slag Var noga med att kontrollera med din lokala stad kod för särskilda instruktioner..”

vinyl Fence

Typiskt Amerikanskt, trä staket förbli populär i hela USA, särskilt i förortsområden. Varierar i höjd från 1 till 5 fot, är en staketet ett bra sätt att gränsa din gräsmattan och är enkel att installera.

Iron Garden Fence

Stängselstolpar måste grävas ner runt 2 fot i marken men bör inte behöver någon extra stöd, såsom betong.

Vinyl staket är fasta, hållbara och kan göras för att likna äkta trä. De är ett bra alternativ om du letar efter en lättskött staket som är byggd för att hålla. Även om de kan vara dyrare än trä staket, det finns ett brett spektrum av färger. Träkomposit är en oerhört populär version av träliknande vinyl stängsel och är känd för den fantastiska nivåer av hållbarhet som den besitter.

När det gäller installation, det finns mycket litet utrymme att manövrera eftersom de flesta kommer förmonterade. Det rekommenderas att endast husägare som är säker i DIY metoder försöker att sätta upp en vinyl staket. Post centrum till centrum mått måste vara otroligt exakt, medan expansion och kontraktion måste redovisas. Lämna alltid utrymme för vinyl för att flytta.

En järn trädgårdsstaketet är vanligen tillverkade av stål men är utformad för att se ut som äkta smidesjärn. Det är ett perfekt sätt att integrera växter i din dekorativa trädgårdsstaketet som rankor kan slinga sina rankor genom de olika hålen, skapar en attraktiv visuell funktion.

I allmänhet kommer en liten järn trädgård staket levereras i paneler, cirka tre fot i fyrkant, med ett spjut post vid varje ände som drivs ner i marken. När det gäller installation, är denna typ av staket snabbt att sätta upp, ofta utan någon konkret arbete eller gräva nödvändigt. När uppföras, kan det vara effektivt stå med mycket lite underhåll.

TIPS: Kathy råd, “Stora järn staket kan vara dyrt att köpa och installera, men kommer att pågå i årtionden.”

Lämnar den underhålls kan skapa en attraktiv rostig utseende, lägga till äktheten av stängslet. Den populära bågen och spjut design är också mycket diskret, eftersom den tillåter tittarna att se rakt igenom det. Till skillnad från ett trä eller vinyl staket, kommer det inte att blockera visningen av blommor eller gräsmatta. I stället är det faktiskt tenderar att smälta in naturligt med sin omgivning.