topp 3 VVS frågor bäst avgörs av proffsen

Kimberly Carver har varit en frilansande skribent i över 15 år, och en framgångsrik entreprenör för de senaste 3. Även om hon är upptagen med att köra sitt eget skrivande företag och högteknologiska webbplats, TheHighTechSociety Kimberly fortfarande tycker om att skriva för andra om de ämnen hon vet bäst inklusive datorer, bilar och hem och företag renoveringar och reparationer. Med en examen i journalistik och certifiering som en juridisk assistent, hon också tycker om att göra undersökande journalistik bitar och skriver om juridiska frågor. På sin fritid, tycker Kimberly att göra projekt runt huset med sin make.

Med steg till nästan allt du kan göra, bygga, eller dröm bara en sökning på Internet bort, gör-det-självare är säkrare än någonsin i vad de gör eller för sina hem, inklusive VVS projekt. Till skillnad från de flesta DIY projekt men behandlar ditt vatten eller avfall matarledningar kan leda till vissa potentiellt katastrofala resultat när du inte vet exakt vad du gör, eller har de rätta verktygen. Nedan har vi sammanställt de bästa tre VVS-projekt som är bäst kvar för de yrkesverksamma, samt några tips för er som väljer att gå vidare och ta itu med själv.

1 – Nya Vatten och el-anslutningar

I allas hem finns det några områden där både vatten och el kommer att behöva leva tillsammans (och komma överens, alltför). Detta betyder inte att du ska vara den att göra detta osannolika förhållande pinne, men. Vad pratar jag om? Tänk på apparater som kräver båda dessa saker att göra sitt jobb ordentligt, såsom diskmaskiner, elektriska bidé och varmvattenberedare. Om dessa saker är redan i ditt hem, uppgradera dem eller byta ut dem bör inte vara en VVS katastrof, eller en elektrisk en, som alla VVS och elektriska arbete har redan satts för er och du bara återansluta den (av naturligtvis vara noga med att stänga av strömmen och vatten innan itu någon av dessa). Men om du vill lägga till någon av dessa själv, eller någon annan apparat som kräver en vatten och elektrisk anslutning, tänk om.

2 – Badrum mardrömmar

Vad kan hända? Överväga den vanligaste av dessa exempel som installeras av en DIYer, som är en diskmaskin. Även om det inte alltför svårt att lägga till en befintlig installation på samma plats, installera en ny med insugnings- och utloppsledningar samt kör elektricitet till det kan leda till flera problem, bland annat en översvämmad golv, kortsluter diskmaskinen, läcker du kan ” t se att förstöra din golvet, eller till och med chockerande själv (låt oss hoppas att det är bara en chock, i alla fall). Dessutom, med många av dessa apparater garantin kan ogiltigförklaras om en professionell inte gör installationen.

3 – avloppsledningar: behöver jag säga mer?

Om du gör en enkel avlopp rengöring eller byte av en toalett (se riktigt säker på att tätningen är tät), precis vad som helst du gör i ditt badrum omfattar VVS kommer att kräva en rörmokare, åtminstone om du vill ha det gjort utan större problem. Det beror på en rörmokare kompetens behövs inte bara för vad du lägger till eller ändrar i ett badrum, men också för vad du inte ser.

Fortfarande vill göra det själv? Använd dessa tips

Till exempel, installera en ny tub själv kan verka billigare, men även om du försöker att sätta den nya badkar och har möjlighet att göra det utan någon märkbar skada på befintliga rör och väggar, kan några stora problem fortfarande uppstå när vattnet kommer tillbaka på. Mer än troligt att det kommer att vara något du kanske inte ens märker genast vilket kan leda till mögeltillväxt, golv och vägg röta, och högre vattenräkningar från en osynlig läcka.

ämnen

Installera nästan något nytt eller gammalt i ett badrum är ofta bäst hanteras av proffs. De inte bara ha kunskap om hur man bäst kör nya VVS eller fixa den gamla, men de har också specialitet verktyg och utrustning som behövs för att göra jobbet.

Det finns flera skäl till att anställa en professionell när det gäller fastställandet, installation, eller göra något själv med avloppsledningar. Det uppenbara problem som kan uppstå är det fruktansvärda och mycket obehagligt att rengöra röran du skulle ha på dina händer om du skulle göra ett misstag av nästan alla storlek. Men illaluktande och motbjudande som fel skulle vara att fixa, det är faktiskt ingenting jämfört med de faror som kan uppstå från en avloppsledning missöde, såsom frigjorda avloppsgaser. Det beror på de gaser som utgår från avloppsledningar är inte bara obehagliga, men giftig.

Visst du skulle känna lukten av gas, dock, och räkna ut vad du behöver reparera, eller hur? Egentligen är det skrämmande (och chockerande) del av att hantera avlopp gas som du faktiskt inte kan lukta det. Kloak gaser som undgår efter styckning i en linje eller lämnar en tätning är ute inte alltid märkbara till näsan. I själva verket är de ofta luktfritt och kan gå obemärkt tills du och / eller ditt husdjur börjar sjuk. Det enda säkra sättet att upptäcka avlopp gas och veta säkert om det finns ett problem är att ha en rörmokare göra reparationerna. Med en gasläcka detektor kan de lätt upptäcka eventuella problem tidigt, vilket gör att du och din familj inte hamnar bli den största delen av en VVS katastrof.

Vad kan du säkert göra själv? Saker som att installera en ny kran (så länge hålen alla radas upp och VVS är densamma), som ersätter en toalett (glöm inte en ny vax tätning), ändra ett duschhuvud, sätta i en ersättnings diskmaskin, och nästan allt annars relativt liten med en redan existerande VVS installation identisk med den du lägger kan göras med i genomsnitt DIYer. Eftersom alla dessa involverar vatten och avfall, även de kan ha dåliga resultat om du inte följer anvisningarna noga, samt använda lite sunt förnuft, som beskrivs i våra tips nedan.

Vill du ha en händelselös DIY VVS erfarenhet? Följ dessa tips

Så, för att sammanfatta, när ni ringer en rörmokare för att göra jobbet? Kom ihåg dessa tre saker

Om det har makt att gå till det, har varmt vatten går till det, eller det finns ingen VVS ännu tillagt för det, ringa en rörmokare. De kommer att ha all kompetens, rätt verktyg och förmåga att dra de tillstånd som behövs för att göra jobbet på ett sätt som inte kommer att sluta i en katastrof för dig.

Obs: När du använder en rörmokare eller någon professionell, vara noga med att kontrollera sin licens och försäkring status innan de undertecknar ett kontrakt med dem.