tips och tekniker för att reparera en konkret sprucken vägg

En sprucken vägg är inte något att ta lätt på. Om du har en sprucken vägg så har flera problem som väntar på att hända. Betong fungerar som en stabiliserande stag till de flesta hem och en sprucken vägg kan försvaga den stabilitet. En sprucken vägg kan också tillåta insekter tillträde till hemmet såväl som andra djur som kan orsaka skador på andra delar av hemmet. Vatten kommer att ha några problem att få igenom en sprucken vägg antingen så det är ännu ett potentiellt problem. Även om du har en spricka väggen ska du inte panik. Betong är mycket stark och en sprucken vägg gjord av betong är förvånansvärt lätt att reparera när man vet hur och vilka verktyg som ska användas. Artikeln som följer kommer att dela några tekniker och tips om hur man reparera en sprucken vägg.

Reparera en sprucken vägg med injekteringsbruk är det självklara svaret men det är lite svårare eftersom det är ganska löst och inte hålla sig till öppna ytor effektivt. Lösningen är att använda ett mellanlägg tillverkat av trä. Mäta spricka i väggen, i sektioner. Tricket är att göra flera trä shims höjden och tjockleken av de största områdena i sprickan. Mellanläggen är införda i den krackade väggen och hamras in med en klubba. Det är viktigt att få underläggsplattan i sprickan även med väggen eller något försänkt under ytan. När mellanläggen är på plats kan du använda injekteringsbruk och sprida om över spruckna väggen för att täcka mellanlägg. Bruket torkar och fylla hålet som du sprider ut med en murslev och kommer att stärka shim.

Shims och Grout

Någon typ av smuts eller rester kan orsaka betongen misslyckas att binda. Detta är meningslöst när man försöker reparera en sprucken vägg. Rengöring med mild tvål och vatten kommer att bidra till bindningsprocessen men är inte typiskt uppdrag. Det är dock viktigt att ta bort lös betong. Använd en borste för att ta bort lösa bitar och gärna använda en mejsel och hammare för att skapa kanter som är släta. Detta bidrar till att binda betong tillsammans och att lappa den med bitar av betong.

Börja med en ren yta

När du går till affären letar efter sätt att reparera spruckna väggar du inte hitta en bakelse väska i gången. En bakelse väska används vid bakning för att sätta glasyren på kakor samt fylla munkar och andra bakverk. Konditorivaror väska kan också enkelt reparera spruckna väggar. Du behöver en plast bakelse väska och ingen spets krävs. Du kommer också att behöva betong och vatten. Blanda betong enligt instruktionerna på förpackningen. Fyll bakelse väska med betong och skära bort spetsen. Sätt påsen i sprickan och pressa betongen i sprickan. Fortsätt tills sprickan är full av betong. Använd en murslev att sprida spill. När betongen har härdat den krackade väggen repareras.

Sprits är användbara