tips för omplantering persilja

Persilja är en ört som används på många olika rätter. Denna långsamt växande växt älskar solen och är vartannat år, vilket innebär att det kommer åter frö själv varje år. Transplantation persilja från ditt gamla hem till ditt nya hem sägs vara otur. Oavsett var du omplantering din persilja till det är enkel och lätt om du vet rätt försiktighetsåtgärder. Nedan följer några tips för att se till att din persilja transplanteras säkert och enkelt.

Omplantering plantor bör göras efter själva anläggningen har etablerats. Vänta tills anläggningen har vuxit riktiga blad. Detta innebär att bladen börjar att visa textur. Vara säker på att när du transplantera att jorden är varmt så att din persilja kommer att kunna ta bort snabbt.

När transplantation

Det är en bra idé att inte transplantera din persilja när det finns risk för frost. Den första chocken av transplantatet kommer att räcka för din anläggning för att ta itu med. En frost kan i slutändan döda nyligen transplanterade persilja.

Hur man Transplant

Omplantering persilja lätt kan göras med en trädgårds murslev eller sked. Först vara säker på att din persilja är frisk och det har vuxit dess verkliga blad. När du har fastställt att persilja är tillräckligt frisk för att transplanteras sedan försiktigt få din murslev eller sked och gräva runt rötterna av persilja. Var försiktig runt rötterna, vill du inte att klippa eller skada dem med din grävverktyg. Försök att få en del av den jord som du grävde persilja ur innan du flyttar den. Detta kommer att göra transplantera lättare på din anläggning.

persilja Tips

Det är bäst att inte låta en hel del tid passera innan du planterar din persilja, så försök att återplantera den så fort som möjligt.

När växande persilja för livsmedel är det viktigt att man är uppmärksam på hur “gamla” det är. Persilja är bra för konsumtion under det första året. Det är oftast bäst att plantera dessa örter från frön så att du kommer att kunna ha en bättre uppfattning om när de är ätliga. Larver älskar persilja och kommer att kunna njuta av det när du inte längre kan.

Det bästa sättet att hålla färsk persilja att du kan äta är att samla in frön från din etablerade persilja under hösten. Växt dessa frön nära den andra så att du alltid kommer att ha färska och äldre persilja sida vid sida för att se till att larverna kommer att lämna färsk persilja ensam.

Persilja kan planteras i en kruka eller i en örtagård. Persilja behöver inte odlas i en örtagård att blomstra. Blomsterträdgårdar ser vacker med en grön persilja accent läggas till. Du kommer bara att behöva ge din persilja med tillräckligt med utrymme för rötterna att växa och med minst fem soltimmar per dag. Fertilizing dessa örter inte är nödvändig och kommer att förändra smaken.