tips för att mäta metriska skruvar

Mätningarna av metriska skruvar indikerar storlek diameter, längd och stigningen av tråden i millimeter. Millimeter är extremt små måttenheter och tillåter för mycket större precision än bråkdelar av en tum.

Mätningen av en metrisk skruv indikeras med bokstaven M, som följs av en serie av 3 siffror. Bokstaven M avser den metriska måttenhet. Den första siffran avser diametern. Den andra siffran avser antalet trådar. Det slutliga antalet avser längden.

Utsedda Mätningar

Diametern bestäms genom att mäta den ogängade avståndet från en sida av skruven till den andra. Mätningen av skruven från utsidan av de trådar kallas den större diametern. Både skruvar och bultar kan hittas i en fin delning och en extra fin stigning design.

den Diameter

Den exakta gängmätning bestäms med hjälp av en tråd mätare. Mätaren mäter en punkt av tråden till en exakt punkt på en angränsande tråd. Detta kallas gängstigningen.

Trådar

Längden ger storleken i millimeter skruven från under huvudet av fästanordningar till slutet av skruven eller bulten som mäts.

Längd