förstå badtunna pH-nivåer

Vid styrning din badtunna pH-nivåer, måste du kontrollera pH-värdet i badkar från tid till annan, särskilt som det finns en variation mellan vattentyper i olika delar av landet. PH-värdet kan också påverkas av om du använder kommunalt eller väl vatten, och alla dessa skillnader menar det är inte alltid lätt att få en konsekvent barrel pH. Använda verktyg för att hantera din pH-nivåer kommer att hjälpa dig att hålla din badtunna arbeta effektivt i åratal.

För att räkna ut rätt barrel pH-värde, måste du ta reda på både pH och TA nivåer. Du kan använda en enkel sats för att testa dessa. Doppa den relevanta delen av den testutrustning i vattnet och sedan läsa resultaten utanför diagrammet. Diagrammet ska visa om ditt spabad pH är för högt, för lågt eller bara rätt. Du kan sedan behandla vattnet i bubbelpoolen. Ett test görs efteråt kan se till att du har korrigerat obalansen (om du hade en). När du uppnå rätt nivå på pH-värdet i vattnet, är det fortfarande en bra idé att testa varje så ofta.

pH-nivåer

Om nivån av pH-värdet i vattnet är för låg, kan du upptäcker att du uppmuntrar bakterier att bosätta sig i din badtunna. Ett lågt badtunna pH kan behandlas genom att tillsätta en kemikalie i vattnet för att rätta till det. Du hittar denna kemikalie på din lokala poolen och badtunna centrum.

olika nivåer

Om nivån är för hög, behöver du en annan kemikalie som kommer att minska surheten. Du bör också överväga om TA nivån är för hög, vilket föranledde pH att öka. Om så är fallet, måste du göra några andra typer av operationer.

Tips efter behandling

Oavsett resultatet av testet, ge denna information till din lokala butik, som bör kunna rekommendera en produkt som kommer att hjälpa till att lösa eventuella problem.

När du har behandlat pH-nivån i ditt badkar, måste du tillåta en kort tid innan du testet. Denna väntetid kommer att tillåta vattnet att recirkulera och bära de kemikalier runt badkaret.

Om du får fluktuerande resultat, prova att testa på flera olika ställen i badkaret under samma dag. Detta kommer att ge dig en uppskattning av den totala badtunna pH-nivåer. Du bör då kunna bilda sig en uppfattning om vad behandling är nödvändig.

Om du upptäcker att du fortfarande får mycket högt pH även efter att du har lagt till några kemikalier till vattnet, bör du först kontrollera om mögel och andra organismer i poolen. Ändra ditt vatten helt och låta det nya vattnet att nöja sig med flera dagar innan du testar igen.