felsökning gemensamma naturgasproblem bbq

En naturlig gas BBQ erbjuder många fördelar. Till skillnad från propan, finns det ingen risk för att få slut på gas. Dessutom, liksom alla andra gas grillar, är det lätt att justera värmenivåerna för perfekt matlagning. Men naturgas grillar har sina problem och andra är lite svårt att felsöka

Din naturgas BBQ fäster gasledningen med en kopplare. Vissa människor lämnar sina bbqs ansluten hela året. Ibland kommer kopplingen inte att fungera korrekt och antingen misslyckas med att ansluta eller det håller kopplar på egen hand. Om så är fallet, prova att spraya den med några penetrerande olja och ansluta den. Om detta inte fungerar, måste du installera en ny kopplare. Detta är ett lätt jobb som de flesta människor kan göra själva.

Kopplare

En av de vanligaste svårigheterna att naturgas bbqs har är att det inte finns någon gas när de vill skjuta upp grillen för första gången. Detta är vanligtvis en mycket enkel fix eftersom de flesta gånger de helt enkelt har glömt att slå på gasen igen efter stängning ner linjen till grillfest innan vintern. Om detta inte avhjälper problemet, kontrollera att gasen inte är slut helt. Om det har, kan en ersättnings kanister tillsättas.

Ingen gas

Det är viktigt att hålla naturgas BBQ ren för att säkerställa ingenting hindrar öppning för piloten ljus eftersom detta kan göra belysningen mycket svårt. När den inte används, hålla locket på din bbq ned och rengör insidan regelbundet. Om du har svårt att tända indikatorlampan, blåsa i den. Detta kan ofta klara det. Eller, om det inte fungerar, prova att ge det ett skott av tryckluft.

Kontrollampa

Ett problem med naturgas bbqs är kokning maten. Hot spots utvecklas på grillfest som kan resultera i brinnande om du inte är försiktig. Det enda sättet runt detta är att förstå din grill och hur det fungerar. Det finns inget sätt att stoppa hot spots så du måste vara medveten om var de är så kan du arbeta runt dem när du använder grillen.

kokning

Om värmen mellan brännarna är ojämn, en eller flera av dina brännare kan vara rostiga eller rostiga. Med tiden, kan fett och mat täppa till hålen på brännarna, tillsammans med vädret, orsakar detta ofta korrosion.

ojämn Heat

Du kan rensa ut hålen ett efter ett med en tjock skruvmejsel. Avsluta genom skrubbning med en styv handborste.

Regulator

Den andra orsaken till ojämn värme kan vara något i gasledningen mellan ventilen på naturgas BBQ, och brännaren som en död insekt. För att lösa problemet, stänga av gasen, koppla bort linjen och doppa den i en lämplig rengöringslösning. Du kan också prova att trycka ett uträtat tråd klädhängare genom linjen och spolade med en slang innan återmontering.

Om naturgas BBQ har en låg, gul låga och inte ger ut mycket värme, kan regulatorn att fastna. För att råda bot på detta, stänga av gasen och koppla grillen. Öppna locket och vrid alla kontroller till en hög inställning för en minut eller så. Stänga av dem, anslut gasledningen och tända grillen igen.