felsökning en parkeringsbroms kabel

Till skillnad från en vanlig fotbroms, en parkeringsbroms (även känd som en handbroms) fungerar genom att köra från en handmanövrerad spak, som vanligtvis finns i mellan förarsätet och passagerarsätet, genom en parkeringsbroms kabel ner till en bromsmekanism på hjulen. Medan bromspedalen används för att bromsa din bil ner eller stoppa den vid rött ljus, syftet med parkeringsbromsen, som namnet antyder, är att se till att din bil inte vika medan den parkerad. Det är en viktig del av fordonssäkerhet, så fort du märker att bromsen inte fungerar exakt som det ska, måste du vara proaktiv om felsökning eventuella problem och åtgärda dem omedelbart. Det första stället du bör titta på är kabeln. Lyckligtvis finns det många problem som är lätta att identifiera och åtgärda själv innan du tar steget att betala stora pengar för att gå till en mekaniker, så fortsätt läsa denna behändiga guide att lära sig att felsöka parkeringsbroms kabel.

Den mest uppenbara problem du kan ha med din parkeringsbromsen är mycket enkelt att det bara kommer inte bromsa: när du använder handtaget, du kanske märker att bilen fortsätter att halka och glida. Den första och enklaste steget att ta är att kolla in kabeln. Spåra kabeln från spaken till bromsmekanismen under bilen, och kolla upp det för några gupp, vändningar eller veck som kan störa dess förmåga att bromsa. Det enklaste problem är att fastställa är om kabeln har helt enkelt kommit ur läge, vilket kan hända med tiden om du kör över några skakiga gropar eller ojämn terräng. Om detta är fallet, sedan helt enkelt sätta tillbaka kabeln till inriktning. Om kabeln har faktiskt skurits, trasiga eller på annat sätt allvarligt skadad, å andra sidan, då måste du byta ut den så fort som möjligt.

Problem 1: Handbromsen bromsar inte

Andra saker som du kan checka ut som orsaken till bromsproblem inklusive parkerings brakeshoes och trumman. Om smuts eller olja har kommit in i brakeshoes eller trumman, kan detta vara att förhindra att parkeringsbromsen fungerar korrekt.

Problem 2: A Dra parkeringsbroms

Ett annat vanligt problem människor har med sina parkeringsbromsar är att de bara fungerar halvvägs-bromsen kan hindra hjulen, men det kommer inte att stoppa dem helt och hållet, vilket leder till en haltande, dra rörelse. Återigen, kan detta bero på kabel förskjutning, eller kabeln kan vara bindande eller buntning upp. Helt enkelt justera bromskabeln manuellt, men om detta är ett återkommande problem, då det kan behöva bytas ut. Se också till att fjädern som driver bromshandtaget inte är skadad och fungerar som den ska.

Dessa är de enda problem med parkeringsbromsen som du bör ta itu med på egen hand. På grund av de säkerhetsåtgärder och tekniker, om efter att ha följt felsökningsstegen ovan du fortfarande har problem med du bromsar, bör du konsultera en professionell.