felsökning en kvicksilverånga ballast

Kvicksilver ballast är en enhet som arbetar med kvicksilverlampor. Om lampan inte fungerar, måste du felsöka för att se vad som händer med det. Du måste också ta reda på om det är något du kan göra själv. Om du kan göra det själv, kan det spara pengar och tid. Låt oss ta en titt och se vad som behöver göras för att felsöka en kvicksilverånga ballast.

Det finns två olika komponenter av kvicksilverånga ballast och de är transformatorn och kondensatorn. För att berätta när de är dåliga, måste de testas individuellt för att ta reda på vilken komponent inte fungerar och om det bör bytas ut eller fast.

Komponenterna

Transformatorn har ledningar som behöver vara ansluten som skall testas. Du kan börja med 120V bly och fortsätta med den andra märkt COM. De måste vara ansluten till 120V linje. För att mäta utspänningen, måste du hitta de märkta CAP och COM och ta mätningen med en voltmeter. Du bör få en läsning av 240VAC. Om detta inte är läsningen man får, då transformatorn är dåligt och behöver bytas ut.

Transformer

För att testa kondensator, anslut den till transformatorns CAP bly. Mäta spänningen från COM och kondensatorn bly som är svart. Om kondensatorn visar sig vara bra, kommer du att få en läsning av 240VAC, men om kondensatorn behöver bytas då din läsning kommer endast att vara 0-2 VAC.

kondensatorn

Nästa test som du behöver göra är att testa kvicksilverlampa. Anslut den till ett uttag och ta mätningar av spänning som går mellan kondensatorn bly som är svart och COM. Detta kommer att berätta om lampan och kondensatorn är bra. Spänningen bör läsa 15 VAC, men det bör ramp upp till 130VAC inom 5-10 minuter. Detta kommer att indikera om lampan är trasig. Spänningen bör läsa 240 VAC om lampan är inte bra och något med en av komponenterna i den kvicksilverånga ballast fungerar inte.

Testa kvicksilverånglampa

Med rätt utrustning, kan du testa kvicksilverånga ballast själv. Det är inte en svår process. Var och en av förkopplingsdon kommer att testa olika sätt. Ballasten som testades ovan är 100W MV förväg ballast. Förkopplingsdonen alla finns i olika spänningsstorlekar. Handböckerna ska kunna berätta vad rätt spänning är för den modell som du vill testa. Det finns guider som kan hjälpa till med att hitta de rätta spänningarna för de olika storlekar, liksom. Om du utrustning inte fungerar, då är det dags att börja felsökning och ta reda på vad som inte fungerar korrekt.