felsökning av din ventil varmvattenberedare gas

En ventil varmvattenberedare gas är bara en av flera komponenter som kan misslyckas på en varmvattenberedare. Innan du byter ventilen, bör du göra en del grundläggande felsökning för att se till att verkligen är där problemet är. Här är några grundläggande information som hjälper dig hålla fast orsaken till problemet du upplever.

Innan du börjar någon form av felsökning bör du se till att strömmen till värmaren avstängd. Vrid gasventil till inställningen “pilot”, och stänga av vattnet till värmaren. Detta kommer att göra det säkert att felsöka.

Förberedelser för att felsöka

Om enheten inte producerar något varmt vatten, kan det finnas ett antal saker. En felaktig gas pilot, gasventil, eller termostat är de tre vanligaste problemen i denna situation. För att kontrollera detta, kommer du först vill kontrollera pilotlåga. Om det fungerar korrekt, då detta är inte orsaken. Piloten är den vanligaste orsaken till en brist på hett vatten. Det skulle kunna vara den gas som pilotventil. Gasen styrventilen är pjäsen som levererar eld på gasen. Om ventilen fungerar, bör varmt vatten inte vara ett problem. Om ventilen är orsaken, sedan en professionell kommer sannolikt att behöva reparera detta. Om piloten inte problemet, bör sedan ersätta gasventilen rätta till problemet.

Inget varmvatten

Det är inte ovanligt att en gas piloten att inte lysa efter en reparation har gjorts. Ett utkast kommer från huvudventilations kan blåsa ut. Även den enkla handlingen att öppna och stänga garderobsdörren där värm ligger är tillräckligt för att orsaka piloten att blåsa ut. Om du redan har kontrollerat detta, och piloten fortfarande inte förblir tänd, då kan du kontrollera att du har ventilationslocket på plats ordentligt. Om detta är på plats, och du har kontrollerat thermocoupling, sedan ringer en professionell är det bästa sättet att gå.

Gas Pilot Issues

En läckande gasventil är inte bara en smärta, kan det vara farligt. Du kan enkelt testa för läckage kring ventilen med hjälp av tvålvatten och en sprayflaska. Spraya beslag nära ventilen med tvålvattenlösningen. Om du ser bubblor, har du en läcka. När du har hittat läckan kan du antingen ersätta beslagen, eller installera en ny ventil för att lösa problemet. Innan du börjar med någon reparation, måste du kontakta din gasbolag och informera dem om en eventuell läcka. Gasen kommer att bli avskurna till hemmet, och en tekniker kommer att skickas. Detta är nödvändigt för att hålla situationen blir mycket farlig. När reparationen har gjorts, kommer teknikern att avgöra om det är säkert att stänga av gastillförseln igen.

leaky Ventil

När som helst en gasapparat ger dig problem, är det bäst att diagnostisera och åtgärda situationen omedelbart. Felaktiga gasapparater kan orsaka brand och explosioner. Om du inte är bekväm att arbeta med gas, bör en professionell kontaktas för att rätta till situationen för dig.