de olika effekterna mellan polyuretan tätningsmedel och uretan tätningsmedel

Polyuretan tätningsmedel är en snabbtorkande och fukthärdande tätningsmedel som används i många branscher, inklusive bygg-, anläggnings- och fordonsindustrin. Det är allmänt används för tätning av fogar i väggar och golv. Det fungerar bra på betong och även tätningar och obligationer glasfiber paneler.

När polyuretantätning torkar, ger det en mycket tuff Elastic tätning. Det är också tätningar och pinnar väl till murverk, trä och metall. Det är i hög grad kompatibel med plast och gummi. Uretan tätningsmedel är en tydlig inre tätningsmedel används främst på golv som terrakotta. Polyuretan kan hårdna mycket snabbare än uretan och det kan användas för att laga fordon, speciellt de gjorda av glasfiber. Den tätar och derar glasfiber mycket väl, vilket skapar en mycket stark bindning.

Användande

Polyuretantätning visar sig vara ett utmärkt motstånd av vatten och ultraviolett strålning. Det erbjuder en permanent elasticitet i alla väder. Uretan tätningsmedel mer utformad för porösa material som betong, skiffer och terrakotta. Det är mycket skyddande i tung trafik områden och motståndskraftig mot fett, olja, bensin och mat stänk.

Motstånd

Polyuretantätning rekommenderas för trall och golv eftersom det fungerar bättre på utomhus och vittrade ytor. Det är inte alls rekommenderas för användning med glas och det rekommenderas inte för användning på lederna med rörelse större än 25%.

Inomhus och utomhus

Uretan tätningsmedel rekommenderas bäst för inomhusbruk, såsom i kök, restauranger eller lager golv där industri spill är mer sannolikt att inträffa. Det faktum att det skyddar mot tung gångtrafik gör det också idealiskt för dessa områden.

Täta

Uretan tätningsmedel finns i en täta form som kommer att täta fogar i badrum och kök. Det finns många olika typer av caulk tätningsmedel och välja rätt en beror på den enskilda jobb och betingelser. Polyuretan tätningsmedel kommer även i täta formen och fungerar nästan på samma sätt som silikon fungerar. Uretan täta kommer att fylla sprickor och hål på samma sätt som fyllmedel, men ger en mer fast grepp för att fästa bättre på de flesta ytor.

Torkning

Polyuretan har en mycket snabbare torktid och de olika effekterna mellan polyuretan tätningsmedel och uretan tätningsmedel kan vara ganska märkbar i detta avseende. Uretan tätningsmedel måste torka nästan 3 dagar medan polyuretan tätningsmedel är oftast torr inom 24 timmar. Detta kan göra en stor skillnad på projekt med en snäv tidsram, en långsam torktid kan orsaka ett stopp för ett projekt och verkligen sakta ner dina framsteg.

jämförelser

Polyuretan är ett korrosionsbeständigt material, som kan emulera någon yta såsom plast eller metall. Icke-kommersiella typerna av polyuretan tätningsmedel är oftast enskilda komponentprodukter och kräver ingen blandning före användning. Det finns mycket få olika effekter mellan polyuretan och uretan tätningsmedel, främst därför att de är inte så annorlunda från varandra. Polyuretanmaterialet är baserat på en polymer kemisk medan uretan alternativ är det inte. Deras egenskaper är faktiskt mycket lika och bortsett från torktid och några olika användningsområden, det finns inte mycket att välja mellan dem i termer av skillnader.