att transplantera en artemisia

Artemisia buskar är populära gräns- och accent växter i många trädgårdar och landskap. De är mycket härdiga och robusta växter som gör utmärkta kandidater för transplantation förökning. Transplantation en artemisia anläggning är inte svårt, men det kräver lite tålamod och förberedelser. Här är en guide som hjälper dig transplantera din artemisia.

Innan du tar bort och dela dina Artemisia växter, bör du förbereda marken där du planerar att plantera nya divisionerna. Vända jorden med god kvalitet kompost och lägga till en kvalitet, allrengöringsmedel gödselmedel som är hög i fosfat. Förutom den gödsel och kompost, kanske du vill överväga att lägga kyckling eller kogödsel eller annan typ av super fosfat. De tillsatta näringsämnen hjälper rotsystem din nyligen transplanterade Artemisia växter utvecklas snabbare och hjälpa motstå rotröta.

Steg 1 – Förbered den nya platsen

Försiktigt gräva fram de mogna Artemisia växter du vill att transplantera. Börja gräva dina Artemisia växter vid spetsen linjen och arbeta dig inåt samtidigt se till kuren några rötter som sträcker sig ut förbi dropplinjen av anläggningen. Använd en trädgård spade eller kniv för att göra rena snitt till rotsystemet.

Steg 2 – gräva ut Mogna Artemisia

När du har grävt ut Artemisia, använda kniv eller trädgård spade att dela upp rotklumpen i halvor eller fjärdedelar. Försök att hålla så mycket av den kronsektionen som möjligt när dividera klumpar. Om Artemisia busken är ganska stor, kan du behöva dela rotklumpen medan den fortfarande är i marken. Om storleken av bussningen gör det möjligt att lyfta hela växten ut ur marken, gör det innan dividera rotklumpen.

Steg 3 – Fördela Artemisia växter

Gräva hål för dina Artemisia transplantationer och utrymme dem ungefär tre eller fyra fötter isär. Också, gräva hålen på samma djup i den ursprungliga artemisia bush. Du kommer att behöva utrymme dina hål tillräckligt långt isär att rotsystemet kan växa sig stora.

Steg 4 – Dig Holes

Sätt i Artemisia divisionerna i hålen och packa jorden runt dem. Packa jorden tillräckligt stram för att göra artemisia anläggningen stå upprätt, men inte skadar plantan när du packar jorden. Lägg ett lager av kompost för att skydda den nya divisionen transplantation.

Steg 5 – Plantera Artemisia Transplantation

Applicera mer gödningsmedel för att bidra till en bättre tillväxt.

Steg 6 – Lägg Fertilizer

Steg 7 – Första Watering

Efter applicering av gödningsmedel, vattna nya divisioner ordentligt. Ge Artemisia transplantationer tillräckligt med vatten för att främja god tillväxt men inte blöt transplantationer till den grad att jorden inte ordentligt kan absorbera vatten.

Unga Artemisia transplantationer bör gödslas om var tredje eller var fjärde vecka tills rotsystem är väletablerade och Artemisia börjar växa bra.

Steg 8 – Mer Befruktning