vrida hårt vatten mjukt – avhärdare

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Att veta varför vissa vatten anses “hård” medan vissa andra vatten är “mjuk” gör att du kan förstå varför avhärdare kan göra ditt liv lite mer behaglig och kanske spara lite pengar. Medan både hårt och mjukt vatten är säkert att dricka, innehåller hårt vatten i allmänhet stora mängder av två mineraler – magnesium och kalcium. Dessa mineraler kommer att lämna ett oattraktivt tvål avskum på dricksglas och minska skum tvålar kan skapa lämna kläder tvättade i dem stela och knaprig. Samt tiden mineraler kommer att bygga upp avlagringar på insidan av vattenledningar och armaturer, vilket minskar vattenflödet och slutligen kräver de bytas ut. En avhärdare kommer att eliminera dessa problem.

Hur gör avhärdare fungerar?

Hur vet jag om mitt vatten är svårt?

Finns det några nackdelar med avhärdare