typer av målning kemikalier och syftet de tjänar

Det finns en hel del olika kemikalier och formler i färgen avdelningen annat än färg. Här är en sammanfattning av vad de är och hur du använder dem.

TIPS: Doityourself målning konsult Pam Estabrooke, Protect Målare, påminner dig, “Korrekt förvaring av använt och oanvänd produkt är mycket viktigt. Förvara inte använda trasor i en sluten behållare. Blötlägg dem i en hink med vatten över natten. Konsultera lokala miljöbestämmelser för avfallshantering eller återvinning alternativ för använd produkt. ”

Aceton

Detta är ett snabbverkande tunnare, renare och borttagningsmedel för hartser, tryckfärger, lim och klister. Också används för gallring och rengörings glasfiber. En tung avfettningsmedel, kan den användas som ett metallrengöringsmedel före målning.

Alkohol

Alkohol är tillgänglig i denaturerad, trä isopropyl eller metanol form. Trä och metanol alkoholer är extremt giftiga och rekommenderas inte för gör-det-självare. Denaturerad alkohol, en säkrare substans, används för gallring och för rengöring av schellack och pigmenterad shellack primer. Det är utmärkt för att ta bort fett och oljefläckar, fingeravtryck och andra fläckar.

Pensel och Roller Cleaner

Säkrare att använda och med mindre lukt än thinner, åter denna formel hårda borstar och tvättar bort olja och latexfärger samt lack. Det minskar rengöring ansträngning och hjälper applikatorer håller längre. De flesta formuleringar skadar inte antingen naturliga eller nylon borst borstar, men de kan skada syntetiska borst. Syntetiska borstar bör rengöras i enlighet med tillverkarens instruktioner. Den kan också användas för att ta bort färg från händerna.

deglosser

Finns i vatten eller lösningsmedelsbaserade formuleringar, förbereder deglosser hala ytor före målning och hjälper färg och lack i bindning till gamla finish.

avfettningsmedel

Finns i fast, flytande och aerosolform är avfettningsmedel används för att avlägsna smuts, olja och fett från källare och garage golv, uppfarter, uteplatser och trottoarer. Vissa formuleringar är gjorda för endast betong och bör inte användas på blacktop ytor.

thinner

Metyletylketon

Finns i många kvaliteter och grader av solvens och i flera hastigheter på avdunstning, är thinner ett utmärkt rengöringsmedel för penslar och sprutpistoler där lack använts. Eftersom det lämnar inga rester, inte thinner inte kräver rengöras borstar ska tvättas med tvål och vatten. Men det är en mycket brandfarlig vätska som ska användas med stor försiktighet.

Detta har lösningsmedelsegenskaper och styrkor som liknar aceton men är vattenlöslig. Snabbt avdunstande klar och färglös, är den i första hand används för att tunna lacker och vinylacetat och sampolymerer med vinylklorid.

Även känd som thinner, är detta petroleumdestillat lösningsmedel som ofta används vid tillverkning och gallring av oljebaserade färger. Luktfri lacknafta har förfinats för att ta bort en del illaluktande komponenter. Det är utmärkt som thinner och för rengöring av penslar eller rullar efter målning.

Denna snabba indunstning, klar, färglös vätska används främst för att tunna oljefärger, lack och emalj för besprutning där lacknafta torktid är för långsam.

Dessa är utformade för att lösa eller mildra gamla finish för enkel borttagning på metall, murverk, trä och glasfiber ytor. Den finns i gel, halv pasta, aerosol och sprutnäring, beroende på vilken typ av färgborttagning projekt. Vissa formuleringar innehåller metylenklorid som det primära lösningsmedlet, men på grund av hälsoproblem, “säkra” icke-met strippor är tillgängliga som är giftfria och icke brännbart. Medan icke-met strippor är säkrare att använda, tar de längre tid att agera och är dyrare än sina met motsvarigheter. Men de förblir aktiva längre, vilket innebär att de kan ta bort flera färgskikt i en enda ansökan. Vissa borttagningsmedel ändrar färg för att signalera fullbordandet av processen och vissa borttagningsmedel är formulerade så att ingen efter tvätta eller neutraliserande krävs.

mineralterpentin

Nafta (VM & P)

Färg- och lackborttagningsmedel

Denna lösning appliceras med en styv borste eller aerosolspray och fick torka under 12 till 24 timmar, beroende på luftfuktighet (kontrollera tillverkarens märkning och litteratur). Den skär igenom och löser upp rost från metallytor för att bilda en metallskärm som kan målas. När borstad på, löser rost snabbt och i gelatinerad form klamrar sig fast vid det väl på vertikala ytor. Dessa produkter är extremt hårda på huden, skyddshandskar bör användas.

Denna höga solvens tunnare för oljebaserad färg, lack, lack och lim används också för att tunna vissa primers och täckfärger. Den är löslig i alkohol och olösliga i vatten. Den torkar snabbt och används också för att rengöra verktyg och utrustning.

Terpentin används också som en thinner. Det har större betalningsförmåga än lacknafta, vilket gör att arbetet ska gå snabbare. Den har också en starkare lukt och innehåller en liten mängd harts. Det härrör från träd harts, snarare än petroleum.

En flytande spray på lösning som använder enzymer för att bryta ner pastan och förstöra dess häftförmåga, tapeter borttagningsmedel finns också i en vattenbaserade gelformuleringar som kan användas med en pensel eller roller.

Ett medium avdunstar, klar, färglös aromatiskt kolvätelösningsmedel för gallring lacker och gummi.

Pam Estabrooke, distriktschef för Protect Målare, bidragit till denna artikel.

Rust Remover

toluen

Terpentin

Bakgrund Borttagningsmedel

Xylen (Xylen)