transplantation rhododendron – en hur man

Det är en ganska enkel process att transplantera dina Rhododendron, även om de är på den större storleken. Det finns dock vissa villkor om den nya platsen som bör uppfyllas, liksom några grundläggande transplantation steg, för att se till att dina rhododendron förblir friska och blomstrande.

Rhododendron kan faktiskt planteras i bara om någon tid på året då de inte är i deras mjuka tillväxtcykel eller utanför de hetaste somrar. Men för svalt väder klimat, är det rekommenderat att de planteras tidigt på våren så att rotsystemet kan etableras innan sommarvärmen sätter in. Försök att transplantera vilande växter för att minska chocken av omplantering.

I varmare klimat, är det bäst att transplantera från sensommaren genom hösten, så att du undviker den hetaste delen av sommaren (som särskilt försöker ovanpå chocken av omplantering) och ändå ge rötterna en chans att etablera sig innan marken fryser.

Detta är förmodligen det viktigaste steget i omplantering rhododendron, eftersom de är ganska kräsen om jorden de kommer att växa i. De kräver en mycket bra dränering, porös och sur jord. Om din jord pH är över 6, kan du surgör din jord genom att lägga till jordbruks svavel eller järnsulfat till det. Använd inte aluminiumsulfat, såsom aluminium är skadligt för växterna.

Om din jord är för tungt, såsom lerjord, måste du förbereda en upphöjd bädd för dina rötter. Om du inte gör det, även om du fyller med porös jord, kommer surround tung jord fungera som en hink och behålla för mycket vatten för rötterna. Om så är nödvändigt, växt hög och antingen avta jorden höjd eller använd en stödmur. Lägga organiska blandningen kan hjälpa också, även för lös, sandig jord.

Speciellt för varma klimat, där rotröta organismer trivs i varma, våt jord, blanda i minst 50 procent av fina tallbark med jord för att främja en bättre dränering.

Om dina rot bollar är torra, börja med att blötlägga dem noggrant i en balja med vatten innan transplantera dem. Även om de inte är torr, vattenslang rotklumpen. Du kan lämna någon jordblandning runt rotklumpen från tidigare plantering eller ingjutning, men tänk på att åtminstone lossa yttre rötter så de finare rötter kan etablera sig i den nya jorden.

Om dina rhododendron håller transplanteras från en behållare, ska du lossa och även skära en del av de yttre rötter. Detta kommer att uppmuntra nya rottillväxt när den transplanteras in i den nya jorden.

När du gräver ut din hål, komma ihåg att dina rhododendron har ett grunt rotsystem. Gräv ett hål bred, men inte djupare än höjden av rotklumpen så att rotklumpen är vid ytan en gång täckas. I vissa fall, särskilt i mindre porösa jordar, du kan även lämna toppen av rotklumpen en tum eller två ovan jord. Kom också ihåg att de aldrig bör planteras djupare än de odlades.

När fyller din hål igen, se till att lägga till någon form av organisk kompost mix till den återfyllda jorden, om du inte redan har gjort.