träd och putsning: vistas säkert här julen

Susan är en Master Gardener och en hållbar livsstil forskare. Med en bakgrund inom nutrition och omfattande kunskap om hela livsmedel och wellness, Susan innehåller hållbara levande metoder som kommer att förbättra hälsan hos hennes familj och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Det finns så mycket spänning under semesterperioden, och en av mina favorit delar är de dekorerar. Jag älskar att sätta dessa varma handen på och i mitt hem, vinkade gäster att komma och bo ett tag. Jag har lärt mig dock inte att sätta vagnen framför hästen i alla mina säsongs glöd. Efter att ha haft mer än min beskärda del av semester olyckor, jag är glad att säga att jag nu är kvalificerad för att dela med sig av säkerhetslärdomar jag har lärt mig den hårda vägen genom åren.

träd

Den överlägset säkraste träd att köpa för julhelgen är ett konstgjort träd. Konstgjorda träd har kommit långt under det senaste decenniet eller så och nu liknar ett riktigt träd så väl att många har svårt att tala om för dem isär. De flesta syntet träd är tillverkade av brandsäkert material och säkerligen innebära mindre hot mot villaägare än levande träd. De är i allmänhet ganska lätt att montera och när dekorerade, lägga till en elegant stil till alla rum i huset.

ljus

Om du har åtagit sig att en riktig traditionell julgran, vara noga med att välja en som inte är alltför torr. En torr träd ökar brandrisken och är ganska svårt att hänga på när det sjunker nålar över hela golvet. Leta efter ett träd med friska, gröna nålar som är svåra att dra bort. Stammen bör vara klibbig med harts och ganska mjuk röra.

Lights

Korrekt placering av trädet är också viktigt. Se till att den är inställd bort från värmeelement, spisar eller andra värmekällor. Använd ett kraftigt bas som kommer att hålla trädet vattnas och på plats. För extra säkerhet, fästa tunna styrtrådar för att hålla trädet till tak och väggar så att den inte kommer att falla om misstag stötte. Detta är särskilt viktigt för större träd. Vattna ditt träd regelbundet och kontrollera att den står fast i botten. Aldrig hålla ett träd inomhus längre än 3 veckor och alltid kasta trädet om du planerar att lämna ditt hem för mer än ett par dagar.

beslag

Ljus är en vacker och traditionell jul dekoration, men om de inte hanteras på rätt sätt kan förvandlas till en flammande eld. håller alltid ljus i icke-brännbara innehavare bort från alla brännbara material. Lämna aldrig ett ljus brinner i ett rum utan uppsikt. Håll vekar på ljus klippta och vara säker på att inte placera ett tänt ljus i den direkta vägen av en luftventil eller takfläkt. För att hålla nyfikna barn och husdjur säker, placera aldrig ljus i områden där de kan nå dem eller råkar stöta till dem. Var noga med att hålla tändare utom räckhåll för barn, liksom. Alltid dubbelkolla att alla ljus är ute innan du lämnar ditt hem eller pension för natten. Om du älskar hur en flimrande ljus utseende men sysslar med riktiga flammor, anser batteridrivna ljus. Många ger utseendet och känslan av en riktig eld utan brandrisk.

Lampor lägga charm och karaktär till allt jul. Bara titta på julbelysningen kan få dig att le. Men inte vara bråttom att installera lampor innan du tar dig tid att inspektera ledningar, lampor och anslutningar. Korrekt förvaring ljus eliminerar ofta skadade lökar och ledningar, men det är fortfarande en bra idé att kontrollera när du packar dina lampor. Använd aldrig lampor med fransiga eller exponerade trådar. För att minska risken för brand, inte använda mer än tre strängar av ljus per förlängningssladd.

Använd aldrig inomhusbelysning eller inomhus förlängningssladdar utomhus. Var försiktig och alltid ha hjälp vid installation ljus utomhus, speciellt om du använder en stege. Säkra alla lampor i ditt hem med hjälp av lämpliga fästelement och klipp, bättre att ha för många än inte tillräckligt. Ansluta dina lampor för att en automatisk timer hjälper till att spara energi.

Det är så mycket roligt att få lådor med dekorationer ner från vinden och titta på alla fest inredningen och prydnadsföremål. Många människor gör träd dekorera en familjeangelägenhet och tillåta alla att delta. Var noga med att hålla ömtåliga smycken utom räckhåll för små barn och husdjur. I själva verket, om du har små barn och husdjur, är det alltid bäst att använda så många nonbreakable prydnader som möjligt. Var noga med att inte placera papper eller andra brännbara dekorationer nära eldstäder eller värmeelement. Undvik sprut snö, eftersom det kan ge lungskador vid inandning. Om du använder färsk grönska i och runt ditt hem, se till att hålla det väl vattnade och kasta det när det blir torrt. Inte överarbete uttag inne med inomhusbelysning och dekorationer. Detta ökar brandrisken,. Ett sätt att minska risken för en olycka under helgerna är att hålla din inredning enkel. Ju mindre trångt ditt hem och elektriska kretsar är, desto säkrare blir du. Inte äventyra säkerheten för elaborateness och alltid vara uppmärksam på dem som bor i och besöker ditt hem.